LN: Kipar pogurao Crnu Goru ka višem rangu

UEFA Nations League 14. nov. 202020:16 > 20:18
Podeli:
FSCG

Fudbaleri Crne Gore nalaze se na pragu plasmana u B diviziju iako su protiv Azerbejdžana odigrali 0:0. Veliku podršku izabranicima Faruka Hadžibegića pružio je Kipar koji je na svom terenu pobedio Luksemburg sa 2:1.

U poslednjem kolu, koje je na programu 17. novembra, Crna Gora na svom terenu čeka Kipar, dok će Luksemburg ugostiti Azerbejdžan. Crna Gora ima 10 bodova, Luksemburg devet, Azerbejdžan pet, a Kipar četiri.

Crnoj Gori je u poslednjem duelu, potrebna daleko bolja partija i pobeda protiv Kipra, kako bi stigla do višeg ranga takmičenja u Ligi nacija. Sve utakmice u izuzetno zanimljivom i kvalitetnom evropskom takmičenju možete da pratite na Sport Klubu.

Fudbaleri Crne Gore obećavali su veliku borbu, dobru partiju, najavljivali su pobedu protiv Azerbejdžana na stadionu Intera u Zeprešiću, ali umesto toga prikazali su blago rečeno bledu i bezidejnu igru. Uz to, u završnici prvog poluvremena, Crna Gora je ostala sa igračem manje na terenu jer je zbog dva žuta kartona za tri minuta, igru morao da napusti Igor Ivanović.

U međuvremenu, izabranici Faruka Hadžibegića su pratili i šta se dešava na Kipru, a tamo je Luksemburg poveo sa 1:0. Strelac je bio Janis Kosulos (autogol). Međutim, Kiprani se nisu predavali, izjednačili su na 1:1 preko Grigorisa Kastanosa sa bele tačke, a pre toga je crveni karton dobio Vahid Selimović pa je Luksemburg, kao i Crna Gora u drugom delu igrala sa fudbalerom manje na terenu.

Kipar je poveo sa 2:1 u 71. minutu, a strelac je ponovo bio Grigoris Kastanos, u tom trenutku, 0:0 između Crne Gore i Azerbejdžana je bio kapitalan rezultat. U tom trenutku, izabranici Faruka Hadžibegića su imali bod više u odnosu na Luksemburg, a samim tim, bili su bliži plasmanu u B diviziju Lige nacija.

Vreme je u tom trenutku sporo teklo za ljubitelje fudbala u Crnoj Gori. Na terenu u Zaprešiću se nije dešavalo gotovo ništa bitno, a jedinu priliku je imao Stevan Jovetić koji je sa gotovo pola terena uspeo da lobuje golmana Azerbejdžana, ali se isprečila prečka.

Kiprani su do kraja meča sačuvali mrežu, a mrežu su sačuvali i fudbaleri Crne Gore pa su na prilično iznenađujući način stigli do prilike da ostvare cilj koji je postavljen pre početka takmičenja u Ligi nacija.