Problem više – Srbija mora da pobedi ili…

Podeli:
REUTERS/Marko Djurica

Fudbalska reprezentacija Srbije je posle neuspeha u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo i korak do eliminacije iz B divizije Lige nacija.

Orlovi večeras u 20:45 sati gostuju selekciji Mađarske u 5. kolu grupe 3 i posle pobede Turske protiv Rusije 3:2 jasno je da ekipa Ljubiše Tumkabovića samo u slučaju pobede u Budimpešti sigurno može da sačuva status u B diviziji.

Turska pred odlučujuće poslednje kolo ima šest bodova, Mađarska sedam sa utakmicom manje, Zbornaja je ostala na prvoj poziciji sa osam, dok Srbija ima samo dva boda.

Tumbakovićeva ekipa bi u slučaju poraza u Budimpešti izgubila sve šanse da u poslednjem kolu u Beogradu protiv Rusije (18.11) izbegne ispadanje. Srbija i Turska imaju identičan međusobni skor (0:0, 2:2) uz lošiju gol razliku.

Mađari, koji su trijumfom protiv Islanda obezbedili mesto na EURO, bi pobedom protiv Srbije izbili na prvo mesto sa dva boda više od Rusije i u sredu, takođe, na svom terenu sa Turskom bi igrali za promoiciju u elitnu diviziju Lige nacija.

Prenos duela iz Budimpešte gledajte na Novoj Sport.