Janković: Imali smo dva protivnika – Mađarsku i sebe

Podeli:
print screen

Aleksandar Janković, pomoćnik selektora Ljubiše Tumbakovića, istakao je posle remija sa Mađarskom 1:1 u petom kolu B3 grupe Lige nacija da je bilo jako teško odigrati i pripremiti meč, pošto je ekipa samo tri dana ranije igrala 120 minuta protiv Škotske.

Srbija je povela golom Nemanje Radonjića u 17. minutu, da bi Žolt Kalmar postavio konačan rezultat u 39.

Povezano

Mi smo danas imali dva protivnika – jedan je bila reprezentacija Mađarske koja se pre nekoliko dana kvalifikovala na Evropsko prvenstvo, drugi protivnik smo bili mi sami sebi. Izuzetno je teško posle utakmice koju smo odigrali pre tri dana da se ponovo mobilišemo, da ponovo napravimo pripremu – kako mi u stručnom štabu i fudbalski savez, tako su i igrači morali da daju sve od sebe kako bi potvrdili profesionalizam i ljubav prema dresu reprezentacije. Sve smo učinili kako bismo ovaj meč odigrali konkurentno sa jedne strane, a sa druge svesni da se borimo za bodove naše reprezenatcije, koji znače u Ligi nacija i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo“, istakao je Janković, koji je u Budimpešti menjao suspendovanog Tumbakovića, i dodao:

Imali smo više šansi, ali imali su i Mađari dosta interesantnih akcija, koje su završavale udarcem ka golu. Iskreno mi je žao zato što bi mnogo značilo da smo pobedili ovu utakmicu. Malo smo promenili način igre, u smislu da smo ‚digli‘ celu našu ekipu gore, napravili smo veći prostor za igru. Fizički je bio izuzetno teško s obzirom na činjenicu da smo odigrali 120 minuta pre samo tri dana. Zato smo sa ovoliko izmena pokušali da osvežimo celu ekipu kako bismo održali ritam tokom cele utakmice. Ponavljam, bilo ja jako teško. Završili smo utakmicu kako smo završili. Očekuju nas tri izuzetno teška dana, ali ćemo učiniti sve da završimo Ligu nacija pobedom protiv Rusa na stadionu ‚Rajko Mitić‘“.

Teoretska šansa za opstanak u diviziji B postoji. Upitan kako se izboriti sa pritiskom i očekivanjima navijača, iskusni strateg je rekao:

Jako mi je teško da odgovorim na ovo pitanje. Dolazim iz svlačionice, igrači se žale na povrede i na veliki umor. Oni su danas dali dosta od sebe, koliko god su mogli. Teško mi je da kažem zato što ne znam kakvim ćemo timom moći da raspolažemo za tri dana. Dozvolite nam bar sutrašnji dan da vidimo šta se dešava, pa da na osnovu toga možemo nešto priblibližnije, konkretnije i direktnije da vam kažemo“.