Despotović za SK: Srbija može da iskoristi zamor Rusije

Podeli:
Aleksandar Katai i Đorđe Despotović, Foto: Srdjan Stevanovic, Getty Images

Igra se, i dalje se igra za zemlju, čast... Pa i na granici druge i treće evropske lige, uvek se igra da bi se dobilo, zaslužilo, u slučaju Srbije, i postepeno vraćalo poverenje navijača u dugom, predugom, iscrpljujućem procesu.

Srbija je gladna pobeda, svaka pobeda je bitna, makar u dvoboju sa Rusijom i ne značila opstanak u diviziji koja nam je dosad donela tri remija i dva poraza. I, zato, na pobedu!

„Da, na pobedu“, ističe za Sport Klub reprezentativac Đorđe Despotović iz redova kazanjskog Rubina, koji je zbog povrede mišića u susretu sa Arsenalom, otpao sa Tumbakovićevog spiska.

Kakve su nam šanse?

„Rusija je u blagom padu, došlo je do zamora materijala u tom respektabilnom sastavu, kriva je kratka pauza između dva prvenstva, što bi Srbija mogla da iskoristi. Otud veće šanse dajem Srbiji!“

Povezano

Kad se uplete činjenica da Rusija bez golgetera Dzjube, ipak, nije bauk, onda Despotovićeve reči i te kako dobijaju na važnosti.

Uglavnom, Dzjuba je sam sebe eliminisao snimkom eksplicitnog sadržaja, izvesna Natalija Veretenikova, partnerka iz hotelske sobe, je zapretila da će, ukoliko na njen račun ne legne milionska suma (provlačilo se kako je u pitanju čak pet miliona ), sve da objavi… I šta se dogodilo? Dzjuba je ostao nem na poruke, pukla je bruka, snimak je osvanuo, odmah mu je oduzeta kapitenska traka u Zenitu, precrtao ga je i selektor Čerčesov…

„Dzjuba je pola tima“, kratko je saopštio Despotović.

Iskusni Dzjuba, zaslužni majstor sporta Rusije od 2015. godine, doveo je u pitanje karijeru, ko zna šta ga sve posle ovoga očekuje i kakve će dalje korake da preuzme Zenit, verovatno mu je zapečaćena sudbina u reprezentaciji, a, što se porodičnog života tiče, ne bio mu niko u koži. Neko će reći, ruska nacionalna selekcija nije Dzjuba, istina je, nije, ali Rusija s Dzjubom i bez Dzjube u najboljih 11… Nebo i zemlja. Fudbalski.

Tu je vremešni sjajni Žirkov, ruski Ronaldinjo?

„Majstor fudbala. Bek, krilo, ma, sve može da igra, da predribla, da odigra dupli pas, da namesti gol, da zatrese mreže. A, 37 godina mu je, dakle, u poodmaklom dobu, pa ipak, ni Zenit, ni ruska reprezentacija ne mogu da se zamisle bez njega. Utisak je, naravno, da svi momci iz nacionalnog tima poseduju ozbiljan kvalitet, no, ponoviću, umorni su od non-stop igranja…“

Rusija je u minulom porazu od Turske (2:3), u Ligi nacija, igrala u sastavu: Giljerme, Žirkov, Kudrjašov, Džikija, Semjonov (isključen u 24.minutu). Kozjajev, Ozdoev, Zobnjin, Čerišev, Al. Mirančuk i Zabolotni. Šansu sa klupe dobili su i Karavajev, Fomin, An. Mirančuk, Jeromin i Jerohin.

„Verovatno će pocrvenelog desnog beka Semjonova da zameni Karavajev“, predviđa Despotović.

Bek? Hajde malo vedrog duha da ubacimo – priča je iz davnih dana, iz beogradskh kafana, kada navijači raspravljaju pred derbi, jedan od njih žali što njegov miljenik (nije sad važno ime) neće moći da se pojavi na desnom boku, a društvo mu uzvraća: Bek može da se nađe u svakoj ulici, ali, golgeter, znalac, golman, e, to je već znatno teže.

Pomenut je, eto, golman, interesuje nas kakvo je Despotovićevo mišljenje o naturalizovanom Giljermeu, čuvaru mreže ruske reprezentacije…

„Samo lepe reči. Pouzdan, siguran, pravi oslonac Lokomotive i nacionalnog tima!“

Tražimo, hoćemo pobedu protiv Rusije?

„Znate šta, ko god voli svoju zemlju, uvek razmišlja o pobedi, a sad što neki jedva čekaju poraz da bi živeli od loših komentara, neka im je na čast“, zaključio je Đorđe Despotović.

Na minus 12 stepeni, iz ledenog Kazanja. Za Sport Klub.