Lev šokiran: Mi trčali besciljno, oni bili smrtonosni

UEFA Nations League 17. nov 202023:55 > 18. nov 2020 0:01
Podeli:
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Selektor Nemačke Joakim Lev je posle debakla od Španije (0:6) rekao da se njegova selekcija potpuno raspala posle prvog primljenog gola i da prosto nije ličila na sebe.

Selektor Pancera još dugo će pamtiti ovu noć:

Povezano

Bio je ovo stvarno loš dan za nas. Ništa nam nije uspevalo. Ni govor tela, ni snaga tela. Došli smo u Španiju da igramo hrabro, hteli smo da napadamo, da dajemo golove. Ali ništa nije funcionisalo, ni napad ni odbrana. Sve se raspalo već posle prvog primljenog gola. Odrekli smo se svojih ideja i koncepta, trčali besciljno, nismo imali organizaciju i ono najgore – ostavili smo toliko slobodnog prostora. To je večeras bilo smrtonosno za nas„, rekao je posle meča Joakim Lev.

Nemačka je u poslednjem kolu Lige nacija protiv Španije doživela najteži poraz još od 1931. godine kad je izgubila od Austrije takođe sa 6:0.

U drugom poluvremenu smo pokušali da igramo čovek na čoveka, da ih pritisnemo, postignemo gol i vratimo se u igru. Pokazalo se da nismo tako dobri kao što smo mislili. Španci su ovog puta igrali mnogo bolje od nas. Bili su brži i precizniji. Nismo imali šanse„, dodao je Joakim Lev.