Lev ima podršku Fudbalskog saveza Nemačke

UEFA Nations League 18. nov 202017:16 > 17:17
Podeli:
Dan Mullan, Getty Images Sport

Posle ubedljivog poraza od Španije u Ligi nacija, Fudbalski savez Nemačke pružio je podršku selektoru Joakimu Levu koji ostaje na svom mestu.

Španija je sa ubedljivih 6:0 savladala Nemačku u šestom kolu Lige nacija i, očekivano, pokrenulo se pitanje podrške selektoru Joakimu Levu jer je reprezentacija doživela najteži poraz u skoro 90 godina.

Fudbalski savez pružio je podršku Levu koji ostaje na svojoj funkciji iako Lev nije pomenut imenom u saopštenju koje je objavljeno. Predsednik saveza Fric Keler je u tom saopštenju naveo da se nada da će se tim oporaviti do početka Evropskog prvenstva.

„Imali smo crno veče u Sevilji juče i boli nas to. Navijači kod kuće, ja, trener, igrači. Bio sam u svlačionici posle utakmice i osetio sam da su svi razočarani. Ali takođe i da će da isprave situaciju.

Naš mladi tim može da nauči iz meča u kome nije nedostajalo samo srca i strasti. Sve se detaljno analizira i izvučeni su neophodni zaključci. Svesno smo doneli odluku da napravimo promene i da u tim uvedemo mlade i perspektivne igrače. Ovaj put, kao što ste videli juče, može biti težak i može voditi do teških poraza.

Iako bi svi više voleli da je ova reprezentativna godina završena drugačije, ona je ipak bila uspešna. Izazov se nastavlja jer su pred nama tri velika turnira: Evropsko prvenstvo sledeće godine, Svetsko prvenstvo 2022, kao i Evropsko prvenstvo u našoj zemlji 2024″, naveo je predsednik saveza u saopštenju.

I posle samog meča sportski direktor reprezentacije Oliver Birhof istakao je da Lev ima potpunu podršku saveza pa je malo verovatno da će mu se tražiti zamena pre Evropskog prvenstva.