Makedonci nisu uspeli, Slovenija prošla u B diviziju

Podeli:
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Fudbaleri Severne Makedonije nisu uspeli da se plasiraju u B diviziju Lige nacija, pošto je u odlučujućem meču bolja od njih bila Jermenija rezultatom 1:0. Jermeni su tom pobedom prošli u viši rang. Selekcija Slovenije je izborila promociju u viši rang.

Poslednje kolo C2 grupe i meč na Kipru (Jermenija u Nikoziji igra kao domaćin zbog loše političke situacije u zemlji) odlučivao je koja će ekipa završiti kao prvoplasirana.

Na kraju je to mesto pripalo Jermenima, iako je Makedoncima bio dovoljan i bod. 

Ekipa Igora Angelovskog na taj način nije došla do novog uspeha u svega nekoliko dana, ali je istorijski plasman na Evropsko prvenstvo svakako značajniji podvig.

Odlučujući gol na GSP stadionu postigao je Hovhanes Hambardzumjan u 55. minutu.

Jedan od razloga poraza Makedonaca može se pronaći i u činjenici da su nastupali bez zavidnog broja najboljih igrača. U timu nije bilo Gorana Pandeva, Eljifa Elmasa, Ezgjana Alioskog, Bobana Nikolova, Stefana Ristovskog… 

Izmenjeni sastav nije mogao do trijumfa, iako je većim delom utakmice kontrolisao ritam i bio konkretniji u odnosu na rivala.

U drugoj utakmici grupe, Gruzija i Estonija remizirali su bez golova. Estonci su i pre ovog kola ispali u D diviziju.

Reprezentacija Slovenije je u meču odluke u grupi 3 odigrala bez golova sa Grčkom u Atini i zadržala prvo mesto, odnosno obezbedila je plasman u B diviziju.

Slovenci su prvi sa 14 bodova, dok je Grčka ostala na 12.

Reprezentacija FS Kosova je bila bolja od Moldavije 1:0 i sačuvala je mesto u C ligi.