"Ne razmiljam o ostavci, ova ekipa ima budućnost"

UEFA Nations League 18. nov. 202023:29 > 19. nov. 2020 1:16
Podeli:
print screen

Selektor srpske reprezentacije Ljubiša Tumbaković istakao je posle pobede nad Rusijom 5:0 da je ekipa imala ozbiljnih problema, ali da je sa svime uspela da se izbori i sačuva mesto u B diviziji Lige nacija.

Prvi čovek struke je naglasio i da ne razmišlja o ostavci uprkos neuspehu u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

„Ja se bavim usko stručnim stvarima. Ne razmišljam o ostavkama, naravno, a pitanje o smeni nije za mene,“ rekao je Tumbaković i nastavio:

Dugo se bavim ovim poslom i bilo bi neozbiljno kada bih sad govorio o analizi. Vreme ispred nas zahteva temeljnu analizu svega što je napravljeno. Treba izvući šta je dobro i taj naš neuspeh, na kom se zadržava cela priča. Niko od nas, a pre svega ja, ne beži od odgovornosti. Možemo da napravimo pet ovakvih rezultata, ali ne može to da nas opere ako nismo otišli na Evropsko prvenstvo.“

Tumbaković je dodao da je zadovoljan viđenim u meču sa Rusijom.

Dobra je utakmica bila. Imali smo malo sreće, istini za volju. Momci su igrali motivisano, kao potvrda njihovih vrednosti. Hteli su da se dokažu, da se iskažu. Bili su motivisani i koncentrisani na ono što treba da naprave. Mađarska je dobila meč, to je lepo, ali sve bih dao da smo u drugom meču bolje prošli i da smo otišli na Evropsko prvenstvo. Međutim, ‚C‘est La Vie‘, što kažu. To je fudbal. Čekaću neku drugu šansu“, istakao je Tumbaković i dodao:

Povezano

Ovo je mlada ekipa koja sigurno ima budućnost. Posebno igrači koji su vrlo motivisano i ambiciozno ušli u utakmicu. Baš su mladi. Biće tu mnogo kvalifikacija za Evropsko i Svetsko prvenstvo – naravno, ako ostanu na okupu i ako ih bude pratila ta forma“.

Selektor je meč hrabro započeo sa dva klasična napadača, što se isplatilo. Malo ko je očekivao da će Dušan Vlahović da uđe kada se Radonjić povredio, a baš je najmlađi reprezentativac postigao gol.

Imali smo velikih problema u organizaciji ove utakmice. Mnogo igrača zbog korone ije moglo da igra, pa zbog povreda – juče nam se desila jedna, danas još dve. Međutim, izborili smo se, posebno mladi igrači. Duci Vlahović je dao gol. Lepa utakmica“.