Čerčesov: Srbija je sve izgubila, a mi nismo

Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Selektor reprezentacijne Rusije Stanislav Čerčesov bio je utučen posle ubedljivog poraza od selekcije Srbije 5:0 u poslednjem kolu B divizije Lige nacija.

Ipak, iskusni stručnjak je naglasio da je njegova ekipa ostvarila cilj za razliku od Orlova.

Povezano

Reći ću banalnost, ali Srbija je sve izgubila, a mi nismo. Srbi su bili svežiji, bolji i zasluženo pobedili. Kada ekipa fizički nije spremna, onda je gledamo ispod nivoa koji realno može da pruži,“ rekao je Čerčesov i nastavio:

Današnjom utakmicom završen je ciklus za Evropsko prvenstvo. Srbija nije prošla, što znači da u trenutku kada je trebalo da bude spremna, nije uspela, a mi smo bili spremni. Srbija je uvek bila dobra ekipa, ali nešto u izboru nije im pošlo za rukom.“

Iskusni trener je odgovorio i na pitanje da li se plaši otkaza posle debakla u Beogradu.

Prvo, pitanje nije za mene. Drugo, dobro smo započeli takmičenje, ali nismo ga dobro završili,“ dodao je Čerčesov koji nije želeo da priča o izostanku kapitena Artjoma Dzjube koji je bio u centru skandala pre okupljanja državnog tima.

Mađarska je iz grupe 3 otišla u A diviziju, Rusija je zauzela drugo mesto sa osam bodova, Srbija je imala 6, kao i Turska, ali je zadržala status u B ligi.