"Lev nije kriv, igrači nemaju pobednički mentalitet"

Podeli:
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Nekadašnji reprezentativac Nemačke Memet Šol kaže da debakl u utakmici sa Španijom nije krivica nemačkog selektora Joakima Leva, već smatra da je po sredi greška u pravljenju sistema.

Nemačka je završila Ligu nacija katastrofom u Španiji. Poražena je 6:0, a taj rezultat i igra „pancera“ samo se nadovezala na loše izdanje izabranika Joakima Leva sa poslednjeg Svetskog prvenstva u Rusiji. Jedan od bivših nemačkih reprezentativaca Memet Šol međutim kaže da selektor za ovo nije kriv.

Povezano

 „Jogi Lov mora da shvati šta je pošlo loše godinama unazad na treningu. Pre tri godine sam to primetio. Igračima nedostaje želja za uspehom kao i temeljni elemnti. Mogu da probaju 18 različitih sistema i nema poente. Novoj generaciji fali pobednički mentalitet„, kaže Memet Šol za Bild.

On dodaje da povratak Džeroma Boatenga, Matsa Humelsa i Tomasa Milera neće doneti ništa novo jer nova generacija nije dobro utrenirana.

Ranije je svima bilo drago zbog nedelje sa reprezentacijom, sada svi jedva čekaju da ona prođe„.

Šol je takođe kritikovao i trenere koje naziva „lap top trenerima“, za koje kaže da su dobri sa taktičke strane ali ne znaju kako da upravljaju svlačionicom i kako da usade pobednički mentalitet u igrače.