Dika Stojanović za SK: Ova Srbija zna kako se pobeđuje

Podeli:
Stevan Stojanović
FSS

Zrno po zrno, prva pogača (plasman reprezentacije Srbije na finalni turnir Svetskog prvenstva u Kataru), druga pogača (ulazak „Orlova“ u elitnu diviziju Lige nacija), treća pogača... Dođosmo, dakle, do onoga što sve u ovoj našoj zemlji najviše zanima, šta će na toj „trećoj“, planetarnoj, da piše, da li će rukopis opet da bude čitak i vidljiv čak iz aviona, po ugledu na dosadašnja ostvarenja Piksijevih izabranika?

Od svih „studija“  nekako se najprihvatljivijom  čini ona više puta ponovljena:  kad se kod nekoga stvori navika i oformi mišljenje koje teško mogu i munje i gromovi da promene, logično se na srpskoj stazi nameću velika slova i sanjaju lepi snovi. Ovo je vreme kad se snovi množe i niko, baš niko, ne sme da ih zabrani. A, da li će snovi da se ostvare… Stvari zasad stoje ovako: lepo je imati bazu, imati snove, sjajno je imati fudbalsku selekciju koja iz utakmice u utakmicu demonstrira kvalitet i zajedništvo, snagu i odlučnost, želju i nepokolebljivost. Sve ostalo reći će se na najvećem sajmu fudbala. Do tada…

Pročitajte i:

„Kao i dosad: briga o svakom detalju“, naglašava Stevan Dika Stojanović, direktor reprezentacije u razgovoru za Sport Klub.

Od detalja do detalja, od rezultata do rezultata i potvrde  svega pređenog, toliko toga u životu može da se poništi, ali rezultat je nedodirljiv, njegovo lice je sasvim jasno i neuporedivo.

„Srbija ima rezultat, ostvarila je uspeh u kvalifikacijama za SP, potom izborila vizu za evropski krem u Ligi nacija… Ne zaboravimo, takođe, da fudbal predstavlja večito dokazivanje, da ono što je bilo juče, a bilo je zaista dobro, vredi pozdraviti i kratko u tome uživati, nove obaveze su iza ugla, tu su nove prepreke, nova iskušenja…Ova generacija je svesna toga, selektor Stojković je na nju preneo pobednički pelcer, Piksi zna kako se pobeđuje, sad to znaju i momci koje predvodi. Kad ih vidim onako radosne, raspoložene… Skaču rezervisti sa klupe, skaču svi, mnogo emocija, srce hoće da iskoči. Idemo dalje, sledeći je Bahrein u prijateljskom susretu, tamo nam je sve obezbeđeno i plaćeno, zaradili smo nešto i od Lige nacije, mislim da se radi o milion i po evra, ma, zaobiđimo novac, interesuje me teren, okupiran sam Svetskim prvenstvom. Iz Bahreina putujemo u Katar, pet dana uoči našeg starta.“

Kakve će se pesme pevati na SP?

„Nadam se vedrim tonovima“, zaključio je direktor Stojanović za Sport Klub.

Neka bude srećno. I veselo!

Komentari

Vaš komentar