Enrike oštro novinarima: O fudbalu znam mnogo više od vas

UEFA Nations League 5. okt 202122:41 > 22:422 komentara
REUTERS/Gleb Garanich

Selektor Španije Luis Enrike u klinču je sa tamošnjim medijima, koji često kritikuju njegove odluke. U poslednjem obraćanju je poručio novinarima da ne čita, niti sluša ono što objavljuju zato što o fudbalu zna mnogo više od njih.

Rad nekadašnjeg trenera Barselone prati se pod lupom otkako je na klupi Furije. Mediji mu zameraju zbog stila igre, činjenici da u određenim mečevima ne koristi klasičnog napadača…

Povezane vesti

Sada je problematičan spisak igrača za završni turnir Lige nacija.

Niti čitam niti slušam, kao što nisam nikad, jer za mene spisak je uvek isti. Oni su ti koje ja hoću, u njih imam poverenje. Pitate me zbog čega vas ne čitam? Jer znam o fudbalu mnogo više od vas i jasno znam šta mi treba. U svemu onome što mogu da pročitam nema ničega što bi moglo da me zanima„, odbrusio je Enrike na konferenciji pred polufinalni meč sa Italijom (sreda, 20.45, Sport Klub 1).

U španskom timu nema Alvara Morate i Đerara Morena zbog povreda. Pitanje je ko će ih zameniti u špicu…

Uvek imamo šestoricu ili sedmoricu napadača na spisku. Možete da dođete do gola na više načina i to je najbitnije. Ofanzivan sam trener. Ništa ne radimo odvojeno, sve što radimo, radimo zajedno. Pokušaćemo da držimo loptu i stvorimo što više šansi. U utakmici sa Italijom nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Nemamo klasičnu devetku jer one koje imamo, Morata i Moreno, su povređeni. Ali imamo mnogo drugih opcija u timu„.

Poziv nisu dobili Braim Dijas, Luis Alberto i Fabijan Ruis, iako u Milanu, Laciju i Napoliju imaju dobre sezone.

Ne volim da pričam o onima koji nisu sa nama, niti je lepo javno govoriti šta mi se kod njih ne dopada. Sva trojica mogu da dobiju poziv u budućnosti, ali na svakom spisku biram igrače za koje mislim da će raditi bolje ono što od njih tražim„, jasan je Enrike.

U slučaju trijumfa nad Italijanima, Španija će u finalu Lige nacija čekati boljeg iz duela Belgija – Francuska.

Komentari

Vaš komentar