Jovetić: Želeo sam da nastavim meč, ali…

Podeli:
Reuters/Stevo Vasiljević

Poraz od Finske u poslednjem, blago rečeno haotičnom meču B Lige nacija u Podgorici, koji je Crnu Goru bacio na treće mesto u grupi, nije jedini problem za Crnu Goru, naprotiv.

Naime, Fudbalskom savezu Crne Gore ponovo preti kazna zbog rasizma. Fudbalski savez Finske je objavio da je UEFA pokrenula istragu posle meča, jer je, kako se navodi, jedan ili više igrača reprezentacije Crne Gore, vređalo igrača finske reprezentacije, Glen Kamaru, na rasnoj osnovi.

Podsežanja radi, Crna Gora je uoči duela sa BiH i Finskom, sanjala o plasmanu u diviziju A, mesto u drugom šeširu pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, sigurno mesto u baraž mečevima za šampionat Evrope, ali ništa od toga.

Usledila su dva poraza – 1:0 u Zenici, 2:0 u Podgorici, Crna Gora je pala na treće mesto, u treći šešir pred žreb, a od baraža nema ništa. Samim tim, put ka prvom velikom takmičenju u istoriji Crne Gore će biti daleko, daleko teži.

Marko Vešović
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Selektor Radulović je izvršio mnogo izmena zbog povreda, morao je da menja koncepciju igre u hodu, jer je u 17. minute isključen Žarko Tomašević. U završnici prvog poluvremena, igru je napustio i Stevan Jovetić.

„Dobro smo ušli u meč, imali šansu, inicijativu… Ne želim da pričam o suđenju, ali mislim da je moglo da se pogleda kroz prste Tomaševiću kod jednog od dva žuta kartona. Taj detalj je promenio meč, dali smo sve da sačuvamo pozitivan rezultat i drugo mesto u grupi, ali nismo uspeli u tome“, rekao je Stevan Jovetić, pa se osvrnuo na izmenu:

fudbalska reprezentacija Crne Gore
REUTERS/Stevo Vasiljevic

„Ekipa je uvek na prvom mestu, šef je tako odlučio, a naravno da sam želeo da igram. Ipak, uslovi su bili takvi, bilo je bolje da uđe vezista”.

U nastavku, Finska je brzo postigla dva gola, a zatim, gotovo bez problema sačuvala stečeni kapital do kraja.

Komentari

Vaš komentar