Ko je 17-godišnji Gavi? „Sadašnjost i budućnost Španije!“

Podeli:
Marko Verati, Gavi
Marco Bertorello - Pool/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Španije u utorak uveče se pobedom nad evropskim prvakom Italijom plasirala u finale Lige nacija, a jedan od igrača koji je obeležio lepo veče za španske navijače sigurno je i 17-godišnji Pablo Martin Paes Gavira, poznat pod imenom – Gavi.

Mladi fudbaler Barselone je izuzetno zrelo odigrao u selekciji Luisa Enrikea, a pritom i oborio rekord skar 84 godine – sa 17 godina i 62 dana postao je najmlađi fudbaler u istoriji koji je obukao dres „Crvene furije“.

Liga nacija:

Gavi je za sada odigrao samo četiri profesionalna duela na kojima je bio starter, ali u njega ogromno poverenje ima selektor Enrike.

Mnogi španski novinari se utrkuju u pohvalama na račun tinejdžera i naglašavaju kako je potpuno nadigrao italijanske veznjake, fudbalere svetske klase, Marka Veratija i Žoržinja.

Gavi? Igrao je kao da je u svom dvorištu ili kao da je u školskom dvorištu. On je budućnost, ali i sadašnjost našeg državnog tima“, izjavio je Luis Enrike komentarišući 173 centimetra visokog veznog fudbalera.

U finalu će „Crvena furija“ igrati protiv boljeg iz duela Belgija – Francuska, koji je na programu u četvrtak od 20 časova i 45 minuta, uz direktan prenos samo na Sport klubu 2.

Komentari

Vaš komentar