Krstajić: Bugarska može da igra na visokom nivou

Podeli:
Mladen Krstajić
REUTERS/Ognen Teofilovski

Fudbalska reprezentacija Bugarse počinje da beleži sve bolje partije pod vođstvom srpskog selektora Mladena Krstajića. Nekadašnji štoper Partizana, Verdera i Šalkea uspeo je da odvede Bugarsku do četvrtog šešira pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U ponedeljak je Bugarska rezultatom 1:0 savladala selekciju Severne Makedonije.

Od dolaska Mladena Krstajića na klupu Bugarske, ekipa je vezala dve pobede. To da Bugari vežu dve pobede u takmičarskim mečevima dogodilo se prvi put još od 2018. kada su upisane tri pobede u nizu, u Ligi nacija.

Povezano:

„Želeo bih da čestitam svom timu na pobedi i igri. Pokazali smo da možemo da igramo na visokom nivou. Da nije bilo crvenog kartona, igrali bismo još ofanzivnije. Zasluženo smo pobedili. Bitno nam je da ostanemo u četvrtom šeširu. Uspeli smo da na utakmici uradimo ono što smo planirali. Bilo je mnogo tenzije pre ove dve utakmice. Potrebno nam je još vremena da se dodatno razvijemo i napredujemo pred naredne izazove“, zaključio je nekadašnji selektor Srbije.

Ulog na utakmici sa Makedoncima bio je mesto u četvrtom šeširu za predstojeće kvalifikacije za EURO 2024.