Liga nacija: Remi Slovačke i Belorusije u Bačkoj Topoli 

Podeli:
Guliver

U duelu bivših sovjetskih republika Azerbejdžan u Bakuu ubedljivo porazio nezainteresovanu selekciju Kazahstana.

Zbog dobro poznatih okolnosti i ukrajinske krize Belorusija je prinuđena da mečeve Lige nacija igra na neutralnom terenu, pa je duel sa Slovacima bio igran na stadionu TSC-a u Bačkoj Topoli. 

Bio je to vrlo zanimljiv susret, u kojem je najpre Slovacima poništen pogodak u 34. minutu, posle provere VAR sistemom utvrđeno je da je Kucka igrao rukom. I to nije baš najbolje uticalo na Slovake, koji su u 45. minutu primili gol, Belorusija je povela kad je pogodio Bakar. 

Ipak, uspela je Slovačka da izjednači, sredinom drugog poluvremena, tačnije u 65. minutu, posle pogotka Zrelaka. Ovaj meč nije imao preterani rezultatski značaj, s obzirom da su Slovaci već obezbedili opstanak, a da je Belorusija kolo pre kraja ispala u D diviziju. 

Rezultatskog značaja bio je lien i duel u Bakuu, u kojem je Azerbejdžan prilično lako savladao Kazahstan, sa 3:0. Od 36. minuta gosti su ostali sa desetoricom, posle isključenja Alipa. 

Brojčanu prednost Azeri su maksimalno iskoristili, pa su golove za ubedljiv trijumf redom postizali Maročkin (autogol), Ozobić i Nurijev, sve u drugom delu drugog poluvremena. 

Komentari

Vaš komentar