LN: Remi Hrvatske i Francuske u Splitu, Modrićev 150. meč

Podeli:
Liga nacija Hrvatska Francuska Croatia's Mateo Kovacic in action with France's William Saliba UEFA Nations League - Group A - Croatia v France
REUTERS/Antonio Bronic (M. Kovačić i V. Saliba)

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Francuske igrale su na splitskom Poljudu nerešeno 1:1 u meču drugog gola Grupe 1 A Divizije UEFA Lige nacija.

Liga nacija

Komplikovano zvuče naziv takmičenja i podela grupa, ali je sama utakmica mnogo više podsećala na prijateljsku nego na takmičarsku.

Fudbaleri umorni od tek završene sezone i opterećeni sa četiri reprezentativne utakmice u svega desetak dana, nisu prikazali posebno zanimljivu utakmicu.

Pogotovo u prvom poluvremenu previše su se respektovali igrači obe selekcije. Budimir je propustio najbolju šansu za domaćine, a Dijabi za goste.

U 34. minutu je Kristofer Enkunku zatresao mrežu Livakovića, ali je VAR potvrdio dobru procenu pomoćnog sudije da je francuski fudbaler bio u ofsajd poziciji.

Rani gol u drugom poluvremenu ipak je malo ubrzao utakmicu. Igrao se 52. minutu kada je Ben Jeder odlično proigrao Adrijana Rabioa, ovaj je utrčao u prostor, pobegao Juranoviću i savladao hrvatskog golmana.

Imali su Trikolori preko Grizmana veliku šansu da u 76. minutu dođu do drugog gola, ali je Livaković uspeo da izađe kao pobednik iz situacije jedan na jedan.

Kazna je usledila u 82. minutu, Andrej Kramatić je oboren u šesnaestercu Francuske, italijanski sudija Marko Gvida je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je upravo Kramarić – 1:1.

Ovaj meč bio je jubiralni 150. za kapitena hrvatske reprezentacije Luku Modrića.

Ovo su ujedno bili i prvi bodovi za obe selekcije pošto su doživele neočekivane poraze kao domaćini na startu takmičenja, Hrvati od Austrijanaca (0:3), Francuzi od Danaca (1:2).

Drugi meč iste grupe između Austrije i Danske počeo sa sat i po zakašnjenja zbog nestanka struje u Beču.

Komentari

Vaš komentar