Loris: Ovo je važno takmičenje, nadamo se pobedi

UEFA Nations League 9. okt 202118:41 > 18:42
Hugo Lloris
Pool via REUTERS/Franck Fife

U nedelju se u finalu Lige nacija sastaju Francuska i Španija. Golman svetskog šampiona Igo Loris govorio je na konferenciji za medije pred ovaj meč.

Francuska je do finala stigla preokretom i pobedom protiv Belgije dok je Španija eliminisala evropskog šampiona i domaćina završnog turnira Italiju.

Povezano

Na pitanje da uporedi finale Lige nacija i Svetskog prvenstva, Loris je dao diplomatski odgovor:

„Ovo je važno takmičenje, ali ne donosi tu emociju koju imamo kada igramo Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Ali, donosi trofej i osećamo uzbuđenje zbog toga od kada smo se okupili početkom nedelje. Svi želimo da pobedimo“.

„Protiv Belgije smo stekli samopouzdanje i želimo da zadržimo taj osećaj, posebno nakon poraza od Švajcarske. Ova pobeda protiv Belgije je dobra za naš fudbal, a finale je samo po sebi uvek velika stvar. Imali smo dan odmora manje, a to je uvek velika razlika. Radimo na oporavku i pripremamo se za duel sa Španijom“, dodao je golman Francuske.

Nije Loris želeo unapred da upisuje svom timu pobedu u finalu pa je na pitanje kako će proslaviti pobedu rekao:

„Sve u svoje vreme, videćemo. Svi imamo i obaveze u klubovima. Sada je jedini cilj da se spremimo za utakmicu. Obično kada unapred razmišljaš o tome kako ćeš proslaviti na kraju nemaš šta ni da slaviš“, zaključio je Loris.

Finale Lige nacija igra se u nedelju od 20:45. Prenos je na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar