Nemački huligani izazvali haos, obučeni u engleske dresove

UEFA Nations League 27. sep 202212:033 komentara
Podeli:
Guliver

Kad se sastaju reprezentacije Engleske i Nemačke, pripadnici lokalne policije uvek imaju pune ruke posla. Gotovo da ne prođe duel ove dve selekcije bez incidenata, tako je bilo i u ponedeljak uveče uoči duela na Vembliju, u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige nacija.

Pred mečeve na Vembliju Englezi se tradicionalno okupljaju u “Grin men” pabu u blizini stadiona. Ponekad čak i sa dečicom, svrate na piće uoči utakmica reprezentacije. To su očigledno znali nemački huligani, koji su skovali pakleni plan. 

Pojavili su se u pomenutom pabu i to prerušeni u Engleze, obukli su dresove domaće selekcije. Odjednom, izvadili su “hladno oružje” i izazvali haos. Pet osoba zadobilo je teže telesne povrede, nalaze se u bolnici, još 20-tak navijača prošlo je sa lakšim povredama. 

Sukob se dogodio dva sata pre početka utakmice, otprilike u momentu kad su se navijači pripremali da krenu ka stadionu. Engleski mediji čak pišu da su huligani napadali starije žene i decu i da nisu birali koga udaraju kada su se pojavili. 

Nemci su Englezima na prepad ukrali i jednu zastavu i transparent, a kada se pojavila policija počeli su bežati. Duel ove dve selekcije na Vembliju završen je bez pobednika (3:3). 

Komentari

Vaš komentar