Orlovi protiv Argentine i Brazila?

UEFA Nations League 26. sep 202214:029 komentara
Podeli:
Guliver

Srbija će se u Oslu protiv Norveške boriti za prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju Lige nacija, taj meč na programu je u utorak od 20,45 časova.

Norveška i Srbija su poravnate na tabeli Grupe 4 B divizije Lige nacija, pred međusobni okršaj u Oslu, u okviru poslednjeg kola ovog takmičenja. Norvežanima u tom duelu “igra” i remi, s obzirom na to da su u Beogradi slavili sa 1:0, a prvi naredni kriterijum u slučaju istog broja bodova je međusobni skor. 

Povezano

Imaće Orlovi veliki motiv u Skandijaviji. U slučaju pobede napraviće sjajnu uvertiru za predstojeći Mondijal u Kataru, ujedno bi ekipa Dragana Stojkovića Piksija izborila i plasman u A diviziju Lige nacija. 

Poslednjih dana ponovo je aktuelna potencijalna saradnja Evropske fudbalske konfederacije sa južnoameričkom, prema tim najavama selekcije sa ovog kontinenta mogle bi da se pridruže Ligi nacija od 2024. godine. 

O tome je pričano na najvišem nivou, uz ijzavi potpredsednika UEFA Zgibnjeva Bonjeka: 

„Imali smo sastanak sa predstavnicima konfederacije Južna Amerike. Od 2024. reprezentacije sa tog kontinenta pridružiće se takmičenju“, rekao je tada Bonjek. 

Ideja je da se deset selekcija iz Južne Amerike pridruži Ligi nacija. Šest najboljih igralo bi u A diviziji, koja bi u tom slučaju umest dosadašnjih 16 brojala 22 tima. Preostala četiri tima išla bi u B diviziju, dok bi se C i D divizije igrale prema već ustaljenim formatima.  

Prema trenutnom stanju na FIFA rang listi, šest najboljih rangiranih reprezentacija Južne Amerike su Brazil, Argentina, Urugvaj, Kolumbija, Peru i Čile, što znači da bi se oni pridružili A diviziji Lige nacija i bili potencijalni protivnici našoj reprezentaciji. Lepa ideja, još lepše bi bilo videti Srbiju u ovom društvu. 

Komentari

Vaš komentar