“Ostao je gorak utisak, ali moramo da budemo pozitivni”

Podeli:
FSCG

Fudbaleri Crne Gore maštali su uoči duela sa Bosnom i Hercegovinom i Finskom o plasmanu u A diviziju Lige nacija, a posle poraza u Zenici – 1:0 i u Podgorici od Finske sa 2:0, pali su na treće mesto u grupi. Iz B divizije je ispala Rumunija, a u elitnu diviziju otišla BiH.

Crna Gora je osvajanjem drugog mesta u grupi, mogla da se nada drugom šeširu pred žreb za Evropsko prvenstvo, mogla je da se nada i baraž mečevima za šampionat Evrope u slučaju neuspeha tokom kvalifikacija, a sada će put do ostvarenja sna – prvog velikog takmičenja u istoriji biti daleko, daleko teži.

“Poslali smo ružnu sliku, ispalo je da smo nedisciplinovana ekipa, ali na sve je to uticao tok utakmice, čudan kriterijum, rano isključenje, a nervoza je rasla kako je vreme odmicalo i kako smo videli da nam izmiče cilj koji smo imali. Igrali smo od 17. minuta sa igračem manje, vremenski uslovi su bili loši, mnogo toga se poklopilo, a nismo uspeli ni da potisnemo poraz u Zenici”, rekao je selektor Crne Gore, Miodrag Radulović, pa nastavio:

FSCG

“Što se mog isključenja tiče, napustio sam dozvoljen prostor, jer sam video da je Đurđević u sukobu sa sudijom, kako bih pokušao da ga smirim i da sprečim da dođe do težeg incidenta”.

Radulović je kazao da su pripreme za dva posljednja meča bile pune problema – da su otpali Savić i Krstović, da je Mugoša došao nakon preležanog koronavirusa, da je Marušić protiv BIH dobio drugi žuti karton, da su se protiv Finske, osim ranog isključenja, povredili Hakšabanović i Radunović. Na pitanje da li je odstranjenje Osmajića uticalo na kompletan ambijent, selektor je odgovorio:

“Za sve važe ista pravila, disciplina je osnov svega. Kada mogu da ih poštuju najstariji i najiskuniji, mogu svi. Ne bih od toga pravio veliku priču, siguran sam da će to biti dobra lekcija”.

Stevan Jovetić
Foto: FSCG

Radulović je sredinom poluvremena iz igre povukao kapitena Jovetića, što je bilo iznenađenje, ali Radulović je naglasio da je takav bio dogovor.

“Planirano je bilo da jedno poluvreme u Zenici, a igrao je više od sedamdeset minuta. Po onakvom vremenu, sa igračem manje, a i on je imao žuti karton, trebalo je drugačije da se postavimo, nema ništa sporno. On je kapiten i vođa reprezentacije, to će i ostati”.

Kada se sve sabere, Radulović kaže da je utisak ovog ciklusa da Crna Gora nije, ili još nije takmičarski zrela ekipa.

fudbalska reprezentacija Crne Gore
REUTERS/Stevo Vasiljevic

“Kvalitet nije sporan, niti talenat, ali moramo da se takmičimo. Trebao nam je jedan bod za drugo mesto iz dva meča, protiv BIH su nam odgovarala dva od tri rezultata. Nismo uspeli, to moramo da ispravimo. Videli smo i ko može da istrpi pritisak ovakvih mečeva, a ko ne može. Nismo uspeli da odgovorimo, mislim da je reč o psihološkom aspektu. Ostaje gorak utisak kraja ovog ciklusa, ali moramo i možemo da gledamo pozitivno pred obaveze koje slede.”, zaključio je Radulović.

Do kraja godine Crna Gora će odigrati dva prijateljska meča, sa Slovačkom i Slovenijom u novembru, a 9. oktobra saznaće rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

 

Komentari

Vaš komentar