Petev čestita igračima, Džeko briše igru, a piše bodove

Podeli:
REUTERS/Dado Ruvic

Fudbaleri Bosne i Hercegovine nakon preokreta su, u četvrtom kolu Lige nacija, savladali Finsku, a selektor Ivajlo Petev rekao je da ima razloga za sreću. Kapiten Edin Džeko ocenio je da je tim koji predvodi u jednom meču pokazao i dobre i loše strane.

„Pre svega želim da se zahvalim igračima jer je ovo najgori termin. Njima je bilo teško ovih 15 dana, bili su nervozni, ali svaka čast na zalaganju i žrtvovanju za ekipu. Što se utakmice tiče, ne mogu biti zadovoljan samo zbog dve, tri situacije kada smo primili jeftine golove. Prvo poluvreme smo imali pet, šest zicera, dali smo jedan gol. Ipak, ne možemo potceniti Finsku, sjajna su ekipa i srećni smo što smo pobedili“, rekao je Petev posle utakmice.

Povezano

„Navijači su nas sve vreme podržavali i hvala im na tome. Mi ovde svi radimo za BiH. Svi gledamo u jednom pravcu. Nekada ima dobrih, nekada ne tako dobrih rezultata, ali svi gledamo u jednom pravcu i radimo za Bosnu i Hercegovinu“, dodao je selektor BiH i za kraj dodao:

„Ima nekoliko igrača kojima nisam dao šansu i žao mi je zbog toga. Nisam za to da zovemo igrače i da onda ne igraju, ali s obzirom na četiri utakmice u 15 dana, proširili smo spisak. Zadovoljan sam i čestitam svima. Svaka pobeda je vetar u leđa, daje samopouzdanje“, zaključio je Petev.

Džeko je u pobedi učestvovao sa dva gola, a samo je sa tri boda zadovoljan.

„Danas smo pokazali svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter pogotovo s obzirom na to da ima mladih igrača koji su odigrali tri, četiri utakmice za devet dana. Nije bilo lako. Posebno da se vratimo nakon 2:1 kada se čuje i poneki zvižduk, onda ovo što smo napravili vredi duplo. Krenuli smo dobro, postigli gol, imali još neke šanse za 2:0 i onda iz dve polukontre primili dva gola. To je sigurno i zbog umora. To govori da smo zajedno 15-16 dana nakon naporne sezone i nije lako igrati u tim uslovima. Malo smo nakon drugog gola ušli i u paniku, imali smo period u kome smo se baš mučili, ali promenili smo taktiku i sve je bilo mnogo bolje“, rekao je posle utakmice Edin Džeko.

Što se celokupnog učinka u ova četiri meča tiče, Džeko je rekao:

„Što bi se reklo, igru briši bodove piši. To je najbitnije. Kod nas se kada pobediš uvek nađe mana. A ne valja ni kada ne pobedimo“.

Uz dva gola protiv Finske, Džeko je na listi najboljih strelaca u reprezentativnom dresu sada deveti sa 63. gola – jednim više od Zlatana Ibrahimovića koji je za Švedsku mrežu tresao 62. puta.

„To je manje važno. Važno je da smo pobedili. Mada, drago mi je što su danas ušle te dve šanse jer na prva tri meča nisam dao gol“, zaključio je Džeko.

Komentari

Vaš komentar