“Poraz ne prija, plan smo ostvarili, sledi BiH”

Podeli:
FSCG

Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore je promešao karte uoči duela sa Finskom, pružio je priliku momcima koji nisu imali značajnu ulogu u prethodnom periodu, a Finska je u najjačem sastavu to znala da kazni. Slavila je u drugom kolu B divizije Lige nacija sa 2:0.

Radulović ne može da računa tokom juna meseca, na Stevana Jovetića, Stefana Savića, Uroša Đurđevića, Milutina Osmajića,Novicu Erakovića, kao ni na momke koji su odigrali meč u kvalifikacijam za Evropsko prvenstvo – U21.

U takvoj situaciji, a u odnosu na meč sa Rumunijom, Radulović je promenio devet igrača, Crna Gora je uspešno parirala do 30. minuta, a onda su usledile dve greške, odnosno dve sjajne akcije selekcije Finske, koje je u golove pretvorio Joel Pohjanpolo. Bio je to ujedno i konačni rezultat meča.

“Finska je bila bolja. Poraz nije prijatan, ali ispunili smo plan i na ovoj utakmici. Isprobali smo neke nove igrače, odmorili gro ekipe. Kao što posle Rumunije nije bilo euforije, tako ni sada nema prevelikog razočaranja. Okrećemo se meču sa Bosnom i Hercegovinom i nadam se da ćemo u toj utakmici odigrati kao protiv Rumunije”, rekao je selektor Miodrag Radulović, pa nastavio:

FSCG

“Bez razloga smo imali nervozu u srednjom redu, nismo uspostavili protok lopte i nismo mogli da izgradimo napad. Zbog toga je poslednja linija trpela veliki pritisak. Iako je u odbrani sve funkcionisalo kako treba pola sata, dogodio se pad koncentracije i primili smo dva gola. Igra u drugom poluvremenu je bila znatno bolja. Ponavljam još jednom, nema vremena ni razloga za tugovanje, sledi duel sa Bosnom i Hercegovinom”.

Podsećanja radi, Crna Gora je u prvom kolu pobedila Rumuniju sa 2:0, dok je Finska na svom terenu odigrala nerešeno protiv BiH – 1:1. U narednoj rundi, koja je na programu 11. juna, Crna Gora na svom terenu igra protiv Bosne i Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar