Srbija – Slovenija, sedmi put: „Orlovi” nišane prvu pobedu

Podeli:
Aleksandar Mitrović
Srđan Stevanović/Starsport

Izazovi se nižu, bodovi čekaju... Nema više izgovora, ni umora – Srbija će u drugoj junskoj utakmici Lige nacija jurišati na premijernu pobedu. Rival – Slovenija, u nedelju od 20.45. Na starom mestu – stadionu „Rajko Mitić“.

Startni neuspeh, oličen u 0:1 protiv Norveške, podigao je nivo pozornosti u taboru „orlova“ na maksimalnu tačku. Dan posle meča, Sportski centar u Staroj Pazovi bio je „zabranjeni grad“. Selektor Dragan Stojković odlučio je da iskoristi mir unutar trening kampa i definiše pobedu nad Slovenijom kao zalog spokoja u danima budućim… Bez izgovora!

Povezano

#related-news_1

Čevrtak već donosi duel sa Švedskom, naredna nedelja gostovanje u Ljubljani. Otuda i beogradski trijumf nad Slovenijom izgleda kao zapovest. Iza čije definicije nema skrivenih poruka, niti prostora za čitanje između redova. Čista računica!

Bogat program u junskom ciklusu i viđeno na premijeri, sa Norvežanima, iziskivaće i promenu u izboru najboljih 11.

Ispred mreže bi ponovo mogao Predrag Rajković. Prvi izbor selektora propustio je meč sa Norvežanima i predvodiće, najverovatnije, grupu novajlija u timu u drugom meču trećeg ciklusa Lige nacija.

Novi na spisku, uz desnu aut-liniju, biće Andrija Živković, Piksijev faktor iznenađenja na monumentalnom gostovanju u Lisabonu. I na levoj strani, umesto preumornog Filipa Kostića, očekuje se novo lice – novopečeni prvotimac Benfike, Mihailo Ristić.

Štoperska linija, verovatno, neće biti promenjena – Milenković, Veljković i Pavlović zadužiće dresove na startu. Šansu, sa klupe, tražiće Eraković, Stefan Mitrović i debitant Erhan Mašović.

Par u veznoj liniji činiće Marko Grujić i Saša Lukić.

Mesto najisturenijeg imaće ponovo Aleksandar Mitrović, iza napadača mogli bi da se nađu kapiten Dušan Tadić i Nemanja Radonjić.

Protiv Norveške, van spiska, našao se i još jedan nesuđeni debitant, Đorđe Jovanović. Napadač Makabija sedeće u nedelju veče na klupi.

Srbija, zanimljivo, ima negativan bilans u mečevima sa Slovenijom. Umeli su Slovenci da nekadašnoj SR Jugoslaviji, državnoj zajednici i „orlovima“ zadaju i istorijske udarce, poput onog u jesen 2011, pobedom u Mariboru (1:0), plaćenom neodlaskom generacije Vladimira Petrovića Pižona u baraž za EP… Iščekivanje premijernog trijumfa (!), u sedmom međusobnom meču, vidanje rana s premijere, podrška učesniku Mondijala u Kataru, najavljeni dolazak 2.000 navijača Slovenije u Beograd…

Vredi, u nedelju veče, podržati Srbiju.

Komentari

Vaš komentar