Srbija u Oslu, deset meseci kasnije: Piksi, uradi to ponovo

Podeli:
Dragan Stojković i Filip Kostić
Starsport/Peđa Milosavljević

Do skoro se snilo, danas je već to realnost – fudbalska Srbija cilja velika dela. Posle epskog plasmana na Mondijal u Kataru, ekipa Dragana Stojkovića obezbedila je poziciju i tik pored elitnog društva Lige nacija. Sa izglednom šansom da se već od utorka veče i nađe u izabranom krugu.

I to pod indigom ocrtanim scenarijom kao na mondijalskoj stazi. “Orlovima” su potrebna isključivo tri boda na gostujućem terenu za skok u “A” diviziju. Novembra 14. 2021. Lisabon, danas 27. septembarskog dana 2022. Oslo, za istoriju i još jedno veliko, hvale vredno, delo Piksijevog tima.

Povezano

U brišućem letu potpisan trijumf nad Švedskom (4:1), učvrstio je ionako dominantno uverenje najboljih srpskih fudbalera da zaslužuju mesto u elitnom evropskom društvu. Uz plasman u “A” diviziju, Norveška nudi i seriju povlastica – verovatno mesto u drugom šeširu uoči žreba za Prvenstvo Evrope 2024, pobednički ambijent, neposredno pred odlazak na Mondijal u Katar, ojačano uverenje u neslućen potencijal tima…

Najavio je selektor Srbije da u septembarskom ciklusu Lige nacija neće biti mnogo promena. Očigledan i od prvog mandatnog dana promovisan stav da rasporedom snaga u osnovi ima više rešenja na skoro svakoj poziciji, Stojković je utkao i specifičan genetski kod u aktuelnu generaciju “orlova”. Zato i svaki izbor najboljih 11 luta između iznenađenja i očekivanih rešenja.

A, sa kim bi Piksi mogao u napad na Oslo?

Sledeći staru filozofiju “ofanziva kreće iz odbrane”, gde očigledno ima i najviše problema, sa lica mesta stižu informacije  da će u poslednjoj liniji biti i nekoliko promena.

Mesto ispred mreže zauzeće, najverovatnije, Marko Dmitrović.

Ispred golmana Sevilje očekuju se Miloš Veljković, Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović.

Uz standardnog Filipa Kostića na levoj, poziciju na desnoj strani trebalo bi da pokriva Darko Lazović.

Srbija Saša Lukić SERBIA-SWEDEN_31
Starsport/Peđa Milosavljević

Bez kažnjenih Sergeja Milinkovića Savića, Uroša Račića i ranije povređenog Nemanje Gudelja, u situaciji suženog izbora u manevru, dresove će zadužiti Saša Lukić i Nemanja Maksimović.

Iza tandema Aleksandar Mitrović – Dušan Vlahović, kao i u pobedi nad Švedskom, igraće kapiten Dušan Tadić.

Beogradski duel završen je sa neočekivanih 0:1. Srbija u utorak veče hoće revanš duplom merom, vredan iskoraka u “A” diviziju. Uleval stadion, od 20.45. Direktan obračun za prvo mesto u Grupi 4, “B” divizije trećeg ciklusa Lige nacija.

Komentari

Vaš komentar