Berdijev dželat "Armije", Grof pred ponorom

Rusija 6. avg 201718:22 > 18:42
Podeli:
Getty images/Epsilon

Sa povratkom Berdijeva Rubin ponovo postaje neželjen gost u Moskvi. Ekipa iz Kazanja je slavila u glavnom gradu Rusije protiv CSKA 2:1. Arsenal Grofa Božovića u Tuli je pretrpeo novi poraz od Tosna 2:1 i najavio grčevitu borbu za opstanak.

U poslednjih pet gostovanja sa Rubinom Berdijev je ostajao neporažen u čak tri navrata, a dva puta odnosio i čitav plen, što samo govori da je Berdijev svojevrsni dželat „Armije“. Nova tri boda u duelu sa jednom od najvećih ruskih ekipa doneo mu je odlični Brazilac Žonatas, golovima u drugom i 10. minutu. Kada je Georgi Šćenikov u 13. minutu prepolovio zaostatak delovalo je da će CSKA ipak nekako doći do preokreta. Ali on je izostao i Rubin je uspeo da sačuva rezultat za vredna tri boda, kojima su se na deobi sedmog mesta izjednačili bodovno sa CSKA i sada imaju šest bodova posle četiri kola.

Od Miodraga Grofa Božovića očekuje se da obezbedi opstanak sa Arsenalom u sezoni u kojoj su ušli u Premijer ligu. Da bi to učinili moraju da dobijaju direktne konkurente makar na svom terenu. To su uradili u drugom kolu protiv SKA iz Habarovska, ali ovog puta iz Tule je sva tri boda odneo Tosno. Gosti su slavili 2:1, iako je Arsenal poveo u 40. minutu preko Katemira Berkamova. Vagiz Galijulin donosi izjednačenje u 48. a samo sedam minuta kasnije Jevgenij Markov na asistenciju Radeta Dugalića donosi potpuni preokret. Imao je domaćin šansu da makar izbegne poraz, ali je u 69. minutu crnogorski internacionalac Luka Đorđević promašio penal. Ovo su za Tosno prvi bodovi, kojima su se sada izjednačili na deobi 12. mesta sa Arsenalom i Anžijem.