Partizanovac hvali zvezdaša: Pitao me… Bio bi broj 1

Rusija 18. jan 201817:00 > 17:05
Podeli:
Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Fudbaler Partizana i nekadašnji vezni igrač CSKA Zoran Tošić smatra da bi moskovski Spartak angažovanjem Nikole Maksimovića uradio pravu stvar.

Aktuelni prvak Rusije za defanzivca Napolija spreman je da plati 14 miliona evra i Maksimoviću obezbedi platu od 2 miliona evra po sezoni.

Maksimović već dugi niz godina igra u jednoj od najboljih liga na svetu. U Italiji je član Napolija i to potvrđuje da je veoma ozbiljan fudbaler. Mislim da bi on bio vrlo dobra akvizicija za bilo koji tim u Rusiji, ne samo za Spartak,“ rekao je Tošić za „Championat.ru“ i nastavio:

Sreo smo se sa Nikolom, zajedno smo se pripremili kod jednog srpskog trenera. Raspitivao se o Rusiji, o svemu što se dešava u zemlji i fudbalu. Rekao sam mu da je Rusija lepa zemlja, ali nismo razgovarali u koji klub bi mogao da ode.

Tošić je Rusima približio način igre nekadašnjeg člana Crvene zvezde.

Maksimović je fudbaler koji voli loptu, uvek traži loptu. Ne znam zašto ne igra u Napoliju, nisam njiegov trener i teško mi je da sudim. Ali jasno je da igrač koji košta 30 miliona evra treba da igra. Čini mi se da njegov nivo nisu samo timovi poput Napolija, već i više. Kad dobije šansu, on će to pokazati. Moje mišljenje je da bi on bio najbolji defanzivac u Spartaku,“ naglasio je Tošić.