CSKA – Lokomotiv 10:30 SK

Rusija 3. nov 201222:51 > 04. nov 2012 0:52
Podeli:

CSKA je konačno došao do liderske pozicije u prvenstvu Rusije i sada nameravaju da je ljubomorno čuvaju sve do kraja sezone.

U prvih 13 kola, armejci su zabeležili 10 pobeda i tri poraza i sa 30 bodova imaju bod više od Anžija i tri više od Zenita na vrhu tabele. Ono što je njihova prednost je to što nikada ne znate ko će eksplodirati na datoj utakmici: da li Honda, da li Tošić, da li Dumbija ili Šveđanin Verblom, koji je rešio prethodni meč protiv Tereka.

Na drugoj strani, Lokomotiva je sa ogromnim nadama počela ovu sezonu. Došla je velika zvezda, Roman Pavljučenko u napad i što je možda još važnije, došao je autoritativni Slaven Bilić na klupu. Ali, železničari nikako da pronađu pravi kolosek i tako trenutno zauzimaju tek osmo mesto na tabeli sa 21. Bodom.

Kod Lokomotive, niko nije postigao više od četiri gola ove sezone i jedino što ih vadi je što imaju veoma čvrstu odbranu, pa ne primaju mnogo golova, inače bi verovatno bili još niže na tabeli. Kod CSKA, najbolji strelac je Keisuke Honda, koji je postigao šest golova, a tu je i Nigerijac Ahmed Musa sa golom manje.

Na poslednjih pet mečeva, CSKA je zabeležio četiri pobede i jedan poraz. Posle 13 kola, Armejci imaju gol razliku od +11 a čak se i trener Leonid Slutski upisao u listu strelaca, pošto je režija ruske televizije napravila grešku u grafici na prethodnom meču kupa. Što se tiče Lokomotive, oni imaju dva poraza, dva remija i samo jedan poraz u poslednjih pet mečeva i vrlo je moguće da je ovo i poslednja šansa za Slavena Bilića da sačuva posao.

Author: BJ