Đorđević čeka prinovu i navija za Kopitovića

Rusija 16. apr 202014:39 > 14:40
Savo Prelevics/Bongarts/Getty Images

Fudbaleri Crne Gore ostavili su iza sebe burne i turbulente kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. San da se stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji, pretvorio se u košmar, kojeg niko ne želi ni da se seća.

  Izabranici Faruka Hadžibegića pripremali su se da počnu sa pisanjem novih, lepših stranica. Imali su želju da kroz prijateljske utakmice sa Letonijom i Luksemburgom, odnosno kroz Ligu nacija, divizija C, u konkurenciji sa Kiprom, Gruzijom i Azerbejdžanom, naprave dobru atmosferu za narednu godinu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

U međuvremenu, većina igrača koji su zbog povreda propustili kvalifikacije za šampionat Evrope, a u pitanju su nosioci igre, Stefan Savić, Stevan Jovetić, Adam Marušić uspeli su da se oporave i vrate na teren. Momci koji su imali manje uloge u timovima čije su boje branili, uspeli su da se izbore za daleko značajniju ulogu. Posle velike kiše, počelo je da se nazire i sija sunce, ali je koronavirus sve zaustavio.

U tom trenutku, fudbaleri i Savez su pokazali kakav odnos imaju prema državi čije boje brane. Usledile su donacije od strane Fudbalskog saveza Crne Gore, Luke Đorđevića, Stefana Savića, Stevana Jovetića, Žarka Tomaševića, Nikole Vukčevića…
Momci širom planete maksimalno poštuju propisane mere, bore se protiv koronavirusa, kućnom izolacijom i socijalnom distancom, a Luka Đorđević, fudbaler Lokomotive iz Moskve, uspešno se oporavlja od teške povrede kolena (ukršteni ligamenti), čeka pobedu na virusom, povratak na teren, ali i prinovu. Upravo iz tih razloga je odlučio da ostane u Moskvi, kako ne bi ugrožavao sebe, porodicu i okruženje.

Mnogo nam nedostaje fudbal i normalni životni tokovi, ali moramo da pokažemo disciplinu, odgovornost i strpljenje. Moramo da pokažemo da razumemo situaciju u kojoj se nalazi kompletna planeta. Nastojim da održimo nivo psihofizičke spreme koliko je to moguće u kućnim uslovima. U zgradi u kojoj živim su brojni saigrači iz Lokomotive, a u njoj je i prodavnica. Do prodavnice ili apoteke su jedini izlasci iz stana. Spavam više nego obično, više gledamo televiziju, a pratim i šampionat Belorusije. Navijam za BATE Borisov, zbog mog druga Borisa Kopitovića, koji igra u tom klubu” rekao je Luka Đorđević za “sport24.ru”, a zatim upoznao građane Rusije o situaciji u Crnoj Gori:

U svakodnevnom sam kontaktu sa porodicom i predstavnicima crnogorskog zdravstva. Raspitujem se da li je potrebna pomoć u respiratorima ili drugoj opremi za lečenje. Za sada je situacija stabilna, a Crna Gora je poslednja u Evropi zabeležila pozitivne slučajeve na virus COVID 19. “ rekao je Đorđević i nastavio:

Pored borbe sa virusom i izolacijom, u narednih desetak dana zajedno sa suprugom očekujemo prinovu u porodici. Shvatamo u potpunosti ozbiljnost situacije, maksimalno poštujemo mere lekara i vlasti. Nema straha, stresa i panike. Iako je stanje u Crnoj Gori dobro u borbi sa pandemijom, nismo bili u mogućnosti da iskoristimo dopuštenje kluba i pauzu provedemo u domovini”.