Đorđević čeka Ligu šampiona i Ligu nacija

Rusija 13. jul. 202011:58
Podeli:
Savo Prelevics/Bongarts/Getty Images

Reprezentativac Crne Gore i napadač Lokomotive iz Moskve Luka Đorđević neće igrati do kraja ove sezone, iako se oporavio od teške povrede kolena i trenira sa prvim timom.

Do kraja šampionata Rusije su ostala još dva kola. Lokomotiva, koju vodi bivši trener Partizana Marko Nikolić, je nanizala četiri remija, pa sada ima tri boda više i utakmicu više u odnosu na Krasnodar. Sledi velika borba za kotu dva, koja vodi direktno u Ligu šampiona. 

Samim tim, u duelima sa ekipama CSKA iz Moskve i Urala, neće biti Luke Đorđevića koji će u međuvremenu nastojati da stigne do optimalne forme, kako bi maksimalno spreman dočekao narednu sezonu, a jasno je da se kao i svi u timu nada da će Lokomotiva biti deo elitnog društva.

„Sasvim je sigurno da do kraja sezone Luka Đorđević neće izlaziti na teren, jer nas čekaju mečevi koji nose prefiks biti ili ne biti, a strah od obnavljanja povrede je još uvek prisutan“, objasnio je Nikolić situaciju sa crnogorskim reprezentativcem.

Đorđević je ove sezone samo četiri puta igrao za Lokomotivu, a zatim je usledila teška povreda kolena. Operisao je prednje ukrštene ligamente u Barseloni 7. novembra. Đorđević trenira sa prvim timom, ali Lokomotiva nema prostora da čeka njegov povratak u igračku formu.

Oporavak Luke Đorđevića sigurno je obradovao stručni štab reprezentacije, jer postoje više nego realni izgledi da Đorđević bude u sastavu državnog tima tokom mečeva Lige nacija, koji su na programu u seprembru, oktobru i novembru. Crna Gora je u diviziji C, a rivali na putu ka višem rangu, biće Azerbejdžan, Kipar i Luksemburg.