Lazović: U Rostovu borba na život i smrt

Rusija 11. apr 201316:35

Dočekao je Miodrag-Grof Božović napadača koji rešava utakmice, dočekao je i Danko Lazović gol u dresu Rostova. Pa makar i iz penala, ali – pobednički. U četvrtoj utakmici otkako se obreo na obalama tihog Dona…

 Precizan udarac s bele tačke srpskog internacionalca, minulog vikenda, oborio je Spartak i rasterao tmurne oblake nad „prestonicom Kozaka”.

Vratio je Lazović sunce u Rostov, vratio je optimizam da će ekipa crnogorskog trenera da izbegne baraž za opstanak u Premijer ligi Rusije.

– Bila je to dobra utakmica – izneo je Lazović u sredu, posle treninga, utiske za klupski sajt. – U prvom poluvremenu smo bili bolji od Spartaka, a u drugom smo pokazali izuzetnu sposobnost da se branimo, pogotovo kada je protivnik očajnički želeo da izjednači. Momci su se borili, kako kažu, na život i smrt.

Bivši reprezentativac „orlova” se, dodaje, lako snašao u ulozi najisturenijeg u timu:

– Mogu da igram na četiri pozicije u napadu – po levom i desnom krilu, iza napadača i u samom špicu, kao protiv crveno-belih. Ova poslednja uloga mi nije strana, igrao sam u Zenitu šest utakmica na tom mestu. Tada je, doduše, bilo malo lakše, jer taj tim obično ima loptu više u posedu, pa više napada. Kako bilo, protiv Spartaka sam se osetio sigurnim u napadu Rostova.

Kada je uzeo loptu da izvede jedanaesterac, Danko je, kaže, znao gde će da šutira i da će da pogodi:

– Čuo sam igrače Spartaka da savetuju svog golmana Pesjakova da „Lazović šutira po sredini”. A, ja sam izabrao pravi ugao i poslao loptu tamo. Uzgred, to nije prvi penal koji sam iskoristio protiv Moskovljana. Pre nekoliko godina, u Sankt Peterburgu, pobedili smo ih 3:0, a ja sam u tom meču razočarao Nikolaja Zabolotnjija, s kojim sam sada zajedno u Rostovu.

SAD IMAMO RECEPT ZA KAZANJ
 „Kozacima” sledi teško gostovanje u nedelju, u Kazanju. Lazović, ipak, veruje da šansa za uspehom postoji…
– Rubin je jedan od najboljih timova u Rusiji i svakom gostu u Kazanju ne može da bude lako. Ali, smatram da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Potrebno je samo da se borimo kao protiv Spartaka – kaže 29-godišnji Srbin.

Author: Novosti.rs