Kerimovu dosta, kraj velikog Anžija

Rusija 7. avg. 201315:59
Podeli:

Projekat „Super Anži“ okončan je u Mahačkali, pošto je vlasnik kluba Sulejman Kerimov rešio da drastično smanji budžet ekipe.

Kerimov je, posle serije loših rezultata na početku ruske sezone, rešio da proda priličan broj zvezda i razvija omladinsku školu.

Kerimov, čije se bogatstvo procenjuje na 7 milijardi dolara, potrošio je na transfere oko 150 miliona evra od kada je pretprošle godine preuzeo klub.

Među skupim poijačanjima koja su u međuvremenu stigla u Dagestan su Brazilac Vilijan (35 miliona, Šahtjor) i Kamerunac Samjuel Eto (28 miliona, Inter).momak, koji je već vodio klub pre „revolucije“.

Ruski mediji spekulišu da će pored Vilijana i Etoa, klub napustiti i skupi ruski reprezentativci Igor Denisov, Jurij Žirkov i Aleksandar Kokorin.

Anži je sezonu počeo vrlo slabo, posle četiri kola je trinaesti od 18 klubova sa dva remija i dva poraza. U petak izgubili su kod kuće od Božovićevog Rostova 1:0, posle čega je Kerimov navodno izjavio da to što radi “nije vredno zdravlja i kidanja živaca”. Njeovo nezadovoljstvo koincidiralo je sa velikim gubicima na berzi – ulaganja u kompaniju Uralkali su ga u jednom danu, 30. jula, koštala preko 300 miliona evra. Anži u subotu gostuje Zenitu u Sankt Peterburgu. Klub iz Mahačkale nastupaće ove sezone u grupnoj fazi Lige Evrope.

Author: B92