Čaušić za SK: Najlepša nedelja u mom životu!

Rusija 20. sep. 202110:55 > 13:56
Podeli:
Guliverimage/Mikhail Japaridze TASS

Izjednačujući gol, aistencija za vođstvo Arsenala Tule na gostovanju Nižnjem Novgorodu, na kraju, u nadoknadi vremena i pobedonosni pogodak srpskog internacionalca Gorana Čaušića – 3:2 u osmom kolu ruske Premijer lige.

Najlepša nedelja u mom životu“, sija dvostruki strelac u razgovoru za Sport Klub.

Sija. Ima i zašto da sija. I da slavi. I da peva. Ne samo zbog onoga što se zbilo proteklog fudbalskog vikenda, već više, znatno više, ma, opredeljujuće zbog 15. septembra, kada se, daleko od Rusije, u njegovom rodnom gradu, Beogradu, rodio Vuk. Prvi naslednik. Čestitamo!

Povezane vesti

Odmah sam odveo kompletno društvo iz Arsenala u najbolji restoran. Hej, porodila se Ivana, postao sam otac, ne hodam, letim… Onda i gest trenera Grofa Božovića, prišao mi je i rekao: ‘Dobićeš, bez obzira kojim se rezultatom okonča duel sa Nižnjim, dva slobodna dana, da skokneš do srpske prestonice i vidiš sina i suprugu, zatim se
proveseli sa starim prijateljima.’ Ispalo je ne može biti bolje, Arsenal je pobedio, ja sam blistao na terenu, doneo tri veoma važna boda u borbi za beg iz podnožja tabele i, na kratko, se rastao sa saigračima i stručnim štabom, noćio u Moskvi i ušao u jutarnji avion.

Izuzetno zanimljiv meč odigrali su Nižnji Novgorod i Arsenal Tula, ređali su se preokreti, domaćin je poravnao na 2:2 u 85. minutu i kad su mnogi pomislili da nema više vremena za bilo šta, Čaušić je u poslednjim trenucima glavom zatresao mrežu.

Bitno, bitno, mnogo bitno“, ponavlja Čaušić.

Još kada bi se nastavilo sledećeg ponedeljka na terenu poslednjeplasiranog Urala…

Idemo i tamo da pobedimo. Tri pobede za redom.

Gde nađoste treću?

Protiv Himkija, u 10. rundi“, nasmejao se Čaušić.

Ništa lepše od pobede, nego, niz stvari se promenio dolaskom trenera Božovića?

Nekako smo organizovaniji, opasniji, 2:2 sa CSKA, potom i 3:2 u susretu sa Nižnjim, meni je, recimo, promenjena uloga, nemam toliko defanzivnih obaveza, više sam okrenut ofanzivi, Grof me poznaje, otud… Ova rola mi sasvim odgovara, upisao sam prve golove u sezoni, brojaću, a gde ću da se zaustavim… Devet, deset. Neka bude 11.“

Sad, što se Arsenala tiče: stabilan klub, odlični uslovi, sastav za sredinu tabele, trenutno, ipak, tek na 13. mestu, osam bodova, zadovoljavajuće finansije, biće neka kinta za uspeh u vikendu za nama, koliko (šalimo se) da se pokriju troškovi oko slatkih dešavanja u porodici Čaušić.

Dižemo se, jačamo, na startu je bio i težak raspored, dobili smo novog šefa, Arsenal će za sve biti tvrd orah, verujem,“ zaključio je Goran Čaušić za SK.

Adut Arsenala. Rođen petog maja 1992. godine, ponikao na crveno-belom delu Topčiderskog brda, igrao za Sopot, Rad, Eskišehir, Manisu, Osasunu i Crvenu zvezdu. Otac jednog Vuka.

Komentari

Vaš komentar