Cirkus u Spartaku: Kadrovanje bivšeg trenera i gazdine žene

Rusija 4. avg. 202123:47
Podeli:
Print screen/SK

Posle poraza u Moskvi od Benfike Spartak je daleko od Lige šampiona. Ali to nije najveći problem trofejnog ruskog kluba, već drama koja se odvija po kadrovskom pitanju.

Već nedeljama ključa u moskovskom klubu, a glavni razlog je supruga prvog čoveka kluba Leonida Feduna Zarima Salihova. Ona je čak bila i član upravnog odbora, ali je podnela ostavku na tu funkciju pošto nije bila zadovoljna imenovanjem novog trenera Ruija Vitorije. Međutim, nije se odrekla „privilegije“ da vedri i oblači, pa čak i u javnim nastupima da kritikuje kako trenera, tako i sportskog direktora Dmitrija Popova. Potonji je odlučio da posle poraza od Benfike podnese ostavku, okrivljujući u prvom redu Salihovu, ali i samog Feduna.

povezano

Bili smo na pragu postizanja dogovora sa Gonsalom Montijelom koji je igrao finale Kopa Amerike i pride igra na poziciji koja je postavljena kao prioritetna. Na transfermarktu ga cene 17 miliona evra, mi smo postigli dogovor sa Riverom za 10 miliona. Međutim, predsednik Fedun nije želeo da se realizuje ovaj transfer, pod izgovorom da nije igrao u Evropi. Kasnije sam video poruku u kojoj je rekao da mu je to savetovao Tedesko i da je on sa njim saglasan. Zamislite, kod nas tim formira bivši trener, umesto novi koji je postavljen da potpuno promeni ono što je zatekao od bivšeg trenera. To je za mene besmisleno i kap koja je prelila čašu i ne želim da više trpim takve stvari ni poniženja od supruge Leonida Feduna – naveo je Popov razloge ostavke.

Komentari

Vaš komentar