CSKA razbesneo dva velika sportska portala i izazvao bojkot

Rusija 30. apr. 202116:36
Podeli:
Print screen/SK

Dva velika sportska ruska portala Čempionšip i Sports.ru najavili su bojkot fudbalskog kluba CSKA zato što je klub odbio da izda akreditaciju novinaru Andreju Pankovu.

U petak je Čempionšip objavio da je CSKA odbio da izda akreditaciju njihovom novinaru Andreju Pankovu.

Razlog je tekst koji je Pankov objavio pre nekoliko dana u kome je analizirao strateške probleme kluba, smanjenje uticaja Jevgenija Ginera i različite poglede koje na razvoj kluba imaju Maksim Oreškin i Roman Babaev.

Usledilo je saopštenje kluba u kome je navedeno da „pojedini novinari svojim tekstovima pokušavaju da stvore negativnu atmosferu oko kluba dajući dezinformacije navijačima i fudbalskoj zajednici“.

Kao odgovor, stiglo je i saopštenje Čempionšipa i portala Sports.ru:

„CSKA je danas odbio da izda akreditaciju za meč našem novinru. Znači, on sada ne može da ode na stadion i razgovara sa igračima i trenerima. Ovo je jasno ometanje novinara u obavljanju posla koje nije podržano objektivnim razlozima već samo osveta prema onima čiji se rad ne dopada klubu.

Uredništvo Čempionšipa i Sports.ru smatramo da je to neprihvatljivo. Novinari moraju da imaju jednak i slobodan pristup utakmicama i sagovornicima. Ovakvim postupkom klub je prekršio osnovne principe novinarske profesije i otvorio vrata opasnom prostoru u budućnosti sportsog novinarstva. Mi to nećemo nemo posmatrati.

Zato proglašavamo bojkot koji će trajati sve do momenta dok svi naši novinari, bez ikakve razlike, ne budu imali neometan pristup i mogućnost da rade svoj posao i njegov deo koji se odnosi na Fudbalski klub CSKA. Naši novinari neće ići na mečeve i na našim sajtovima neće biti vesti o CSKA. Izvestićemo jedino u rezultatu meča i to zbog profesionalnog odnosa prema rivalu sa kojim CSKA bude igrao.

Zato što je CSKA dozvolio sebi da na ovaj način ometa novinare u obavljanju posla, prisiljeni smo da odgovorimo na isti način i da o aktivnostima kluba izveštavamo u najosnovnijem obliku“, poručeno je u saopštenju koje su potpisali urednici portala Jevgenij Slišurenko i Vladislav Voronin.

Komentari

Vaš komentar