Grof Božović za SK: Promene se desile posle 30 noći!

Rusija 4. feb 202211:00
Podeli:
Epsilon/Getty Images

Grof? Jeste, nije. Ma, jeste, on je na snimku zabeleženom na promociji napadača Đorđa Despotovića u Arsenalu iz Tule. Pa ipak, hajde da proverimo, za svaki slučaj. Idemo u turski Belek. Hej, Grofe, da li si to ti?

„Jesam, bogami“, oglasio se Miodrag Grof Božović u razgovoru za Sport Klub.

Primetne su promene, šta se desilo preko noći?

Povezane vesti

„Nije baš preko jedne noći, jeste preko 30. Počeo sam naglo da sedim, kosa je postala sve ređa, obrve su pobelele i eto rezultata pred vama“, u svom stilu je prokomentarisao trener ruskog premijerligaša Arsenala.

Našli ste se u čudu?

„Svako čudo za tri dana, tako i ovo. Prilagodljiv sam čovek, već sam se navikao na novi izgled.“

Ni u jednom poslu se brže ne sedi?

„Čik da neko sad kaže kako je lagodan trenerski život, izazivam na dvoboj.“

Sa Arsenalom ima i muke i nauke?

„Svega je na meniju.“

Ne biste, verovatno, imali ništa protiv da se postojeće stanje na tabeli registruje kao validno za kraj sezone, Arsenal je na 12.mestu, sledeće dve pozicije vode u baraž za opstanak, dok pretposlednji i poslednjeplasirani klub odlaze direktno u niži rang?

„Moraće, nažalost, još da se igra“, nasmejao se Grof.

Kakav je Arsenalov plan?

„Očuvanje elitnog statusa se podrazumeva, ambicije idu i do osmog stepenika, a gde ćemo da se zaustavimo…“

Važno je sačuvati živu glavu?

„I to je tačno.“

Šta je još tačno?

„Mnogo toga. Hoćete da nabrajam? Sa Novim Pazarom smo remizirali u prijateljskom meču na pripremama u Turskoj, sutra se sastajemo sa banjalučkim Borcem, šampionat Rusije nastavljamo gostovanjem Sočiju, 26. februara, tačno je i da smo u liku Đorđa Despotovića dobili veliko pojačanje, reč je o zaista respektabilnom ofanzivcu, dobrom momku s kojim sam postigao sporazum u nekoliko minuta.“

Očito je presudio taj telefonski poziv da Despotović pristane, zvala ga je i Crvena zvezda, nudila 600.000 evra po godini, grizao je i Himki?

„Višegodišnje poznanstvo uticalo je, svakako, na izbor u okolnostima kada se mimoilazio sa Rubinom, plus podatak – izabranica njegovog srca je iz Tule, uskoro će postati otac. Dovoljno da se sklopi mozaik. I potpiše ugovor, kako bismo ostvarili zacrtane planove u bliskoj budućnosti.“

Hvalite Despotovića, on hvali vas, ističući da se raduje saradnji, prethodno napominjući da se Arsenal pojavio kao opcija broj jedan, istog trena kada je kontaktiran?

„Lepo!“

Za ekspresno prilagođavanje pomoći će mu i saigrači Goran Čaušić i Uroš Radaković?

„Ne samo oni, nego i ostali fudbaleri Arsenala. Zna se, uostalom, ko im se pridružio i šta se od njega očekuje, Despotović je kapitalac.“

Nailazi serija teških prepreka, u gostima kod Sočija i Samare, zatim na svom terenu protiv Dinama, pa, na megdan Zenitu?

„Ovde ništa nije lako. Nema sigurnih, nema unapred dobijenih bodova. Zanimljivo i stresno. Iz vikenda u vikend“, naglasio je Grof Božović za Sport Klub.

Donji dom… Spartak 23, Rubin 22, Ural 19, Arsenal 19, Nižnji 19, Rostov 18, Ufa 16 i Himki 14 bodova. Vruće. Neki to vole vruće.

Komentari

Vaš komentar