Raspad Lokomotive: Poraz i u Tuli

Rusija 29. nov. 202119:18
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Kompletirano je 16. kolo Premijer lige Rusije. Lokomotiva je nastavila sa lošim rezultatima, pošto je poražena u Tuli od Arsenala 3:1. Ufa i Spartak odigrali su 1:1.

Fudbal je surov. Jedna pogrešna odluka može da pokrene lančanu reakciju pehova. Ekipa koja se pod Marko Nikolićem borila za šampionsku titulu i igrala bitnu ulogu u Ligi šampiona, sada je u ozbiljnom zaostatku za vodećim tandemom i ne zna za pobedu već mesec dana.

Sve je počelo kada je pripremljena smena srpskom treneru, do koje je uskoro došlo. Odlučili su u Moskvi da igraju na Ralfa Rangninka, ali je Nemac odlučio da napusti ovaj projekat i ode na zapad, u Mančester Junajted.

Ostala je praznina, a ekipa koja je pravljena po ukusu Nemca ne može nikoga da pobedi. Pa ni stalnu mušteriju, od koje nije izgubila dve godine. Na kraju laka pobeda Arsenala, koji je vodio 3:0 golovima Hluševiča u 17, Markova u 40. i Kostadinova u 58. minutu. Jedini gol za Lokose postigao je Pablo u trećem minutu nadoknade.

Lokomotiva je ostala na četvrtom mestu sa 25 bodova, ali ima sedam manje od drugoplasiranog gradskog rivala Dinama, a čak 11 u odnosu na lidera Zenit.

Ni drugi moskovski velikan nije došao do pobede. Spartak je u Ufi odigrao samo 1:1 i trenutno je tek na 10. mestu sa 20 bodova.

Komentari

Vaš komentar