Sprema se egzodus: Stranci u Rusiji dobijaju raskid ugovora?

Rusija 2. mar 202220:09
Podeli:
Printscreen

Nastavlja se pritisak međunarodnih sportskih organizacija na ruske sportiste i klubove. Ovog puta na udaru su klubovi Premijer lige Rusije i to od FIFpro sindikata.

Sindikat profesionalnih fudbalera FIFpro traži od FIFA da omogući stranim fudbalerima koji igraju za ruske klubove jednostran raskid ugovora. Kako piše „Bild“ FIFpro se poziva na model klauzule za međunardne ugovore Force Majeure, koja bi automatski raskinula ugovor.

povezano

– Možemo da potvrdimo da radimo na planu da strani igrači dobiju mogućnost da izađi iz ugovora sa ruskim klubovima – kazali su iz FIFpro.

FIFpro takođe insistira da fudbaleri koji dobiju jednostran raskid ugovora dobiju od FIFA „izuzetnu dozvolu“ po kojoj bi svaki od njih mogao momentalno da bude registrovan u novoj sredini.

Ne treba posebno napominjati koliki bi ovo bio finansijski udarac za ruske klubove, s obzirom da ima dosta stranih fudbalera za koje se procenjuje da bi mogli klubovima prilikom prodaja da izvuku osmocifreno obeštećenje. A da ne govorimo koliko se u njih investiralo.

Komentari

Vaš komentar