Sadik obezbedio Partizanu još pola miliona evra

Fudbal 1. maj. 202121:081 komentar
Podeli:
Umar Sadiq
Guliver Images / xVIxVIxImagesx xMauricexvanxSteenxIVx 9999192

Napadač Almerije Umar Sadik nastavlja da se isplaćuje beogradskom Partizanu, iako su meseci prošli od njegovog transfera u redove španskog drugoligaša. Nigerijac je postigao 20. pogodak u sezoni, zbog čega će tim iz Humske dobiti još pola miliona evra preko fiksnog obeštećenja koje su letos platili.

Almerija je u subotu u 37. kolu šampionata remizirala 2:2 sa Ovijedom na domaćem terenu, a oba pogotka za crveno-bele postigao je Sadik. On sada ima 18 golova u prvenstvu, a u Kupu je dodao još dva.

Sadik:

Kad je Sadik potpisao ugovor za Almeriju fiksno obeštećenje iznosilo je pet miliona evra, a u njemu su se nalazile i klauzule. Ukoliko se klub plasira u Primeru bilo kad za vreme trajanja ugovora u kasu kluba iz Humske će se slići dodatna tri miliona evra.

Almerija je trenutno treća, na mestu sa kojeg može da se plasira u viši rang. Takođe, ukoliko Sadik odigra 50 utakmica u sezoni, aktiviraće se dodatna klauzula prema kojoj će Partizanu na račun stići još 500 hiljada evra.

Zanimljivo je da se na vrhu liste strelaca Segunde nalazi još jedan nekadašnji ofanzivac Partizana – u pitanju je crnogorski reprezentativac Uroš Đurđević, napadač Hihona.

Komentari

Vaš komentar