De Zerbi sedmi trener Palerma u poslednjih godinu dana

Serie A 6. sep 201614:10 > 14:15
Podeli:
Twitter/US Città di Palermo

Italijanski stručnjak Roberto de Zerbi je postavljen na mesto trenera Palerma, čime je postao sedmi šef struke kluba sa Sicilije u poslednjih godinu dana.

To je ujedno bila i osma trenerska promena u istom vremenskom periodu, kojoj je po običaju „kumovao“ Mauricio Zamparini kontroverzni predsednik Palerma.

De Zerbi će na klupi Palerma zameniti Davide Balardinija, koji je podneo ostavku posle samo dva kola Serije A. Na otvaranju šampionata „Orlovi“ sa Sicilije su izgubili od Sasuola (0:1), dok su u drugom kolu igrali nerešeno protiv Intera (1:1).

37-godišnji trener je prethodno vodio nižerazredne Darfo Boario i Fođu, dok je kao igrač bio član Milana, Salernitane, Fođe, Areca, Katanije, Napolija, Kluža i Trenta.

Trenerska „vrteška“ u Palermu je počela prošlog novembra kada je smenjen Đuzepe Jakini, da bi onda „Orlove“ vodili Davide Balardini, Fabio Vivijani, Đovani Tedesko, Đovani Bosi, ponovo Jakini, Valter Novelino i na kraju ponovo Balardini. Čak je kao trener bio predstavljen i Giljermo Baros Skeloto ali zbog administrativnog propusta nije mogao da predvodi Palermo.