Spaleti: Učinio sam Romi uslugu što ne želim ugovor

Serie A 13. mar 20178:36 > 8:51
Podeli:
Tullio M. Puglia, Getty Images Sport

Roma je posle tri uzastopna poraza u svim takmičenjima uspela da savlada Palermo (3:0) u Seriji A, ali trener "Vučice" Lučano Spaleti kaže da je njegovo mesto na klupi sve samo ne sigurno.

58-godišnji stručnjak je odbio da produži ugovor sa klubom iz Rima, pa kaže da je nadređenima učinio veliku uslugu.

„Ako izgubim još dva meča neću ni dočekati kraj sezone u Romi jer će me otpustiti. Pre Palerma smo izgubili četiri od pet poslednjih utakmica, a ljudi govore o ugovoru? Stvari se u fudbalu brzo menjaju, a Roma je jak klub kome trebaju rezultati, tako da ako bi me otpustili bili bi u pravu“, imao je zanimljivo izlaganje Spaleti posle pobede u kojoj su golove postigli El Šaravi, Džeko i Perez. 

„Mislim da sam klubu učinio uslugu kada nisam potpisao novi ugovor. Oni su srećni zbog toga. Prošle sezone su otpustili trenera Rudija Garsiju i morali su da mu isplate još tri godine koje mu sleduju po ugovoru. Ja im činim uslugu“, iskreno će Spaleti.

Roma je druga na tabeli italijanskog prvenstva, sa osam bodova manje od Juventusa, u prvom meču Kupa Italije je izgubila od Lacija sa 2:0, a od Liona u prvoj utakmici nokaut faze Lige Evrope (4:2).