Novi gazda Palerma kao stari, smenjen još jedan trener

Serie A 11. apr 201714:11 > 14:30
Podeli:
Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Urugvajski stručnjak Dijego Lopez najnovija je "žrtva" trenerske "seče" u Palermu, koja se ne zaustavlja ni otkako je umesto Mauricija Zamparinija, mesto predsednika zauzeo Pol Bakaljini.

Lopez je već četvrti smenjeni stručnjak na klupi Palerma od početka sezone, a pre njega otkaze su dobili Davide Balardini, Roberto de Zerbi i Eugenio Korini.

Palermo je pretposlednji na tabeli Serije A sa 15 bodova, u prošlom kolu je poražen 4:0 od Milana, i teško će se spasiti selidbe u Seriju B. Na Lopezovo mesto odmah je postavljen trener iz omladinskog pogona kluba Dijego Bortoluci.  

„Nasledio sam tim koji prolazi kroz težak period i činim sve kako bih izazvao reakciju među igračima“, rekao je predsednik Pol Bakaljini

Bakaljini je početkom marta zamenio na predsedničkoj funkciji kontroverznog Mauricija Zamparinija, koji je od novembra 2015. godine izveo čak deset trenerskih rotacija. Kada se pogleda ukupni period predsednikovanja Zamparinija dolazi se do neverovatnog podatka od čak 40 trenerskih smena u 15 godina.