Dva gema na debiju za "mladog" tenisera Maldinija

Serie A 28. jun 20171:17 > 1:35
Podeli:
Paolo Bruno, Getty Images Sport

Legendarni italijanski fudbaler Paolo Maldini je izgubio svoj prvi profesionalni meč u glavnom žrebu nekog turnira, pošto je u paru sa svojim trenerom Stefanom Landoniom poražen u dubl konkurenciji na čelendžeru u Milanu.

Sjajni defanzivac Milana i reprezentacije Italije je u svom velikom debiju, zajedno sa partnerom, zasluženo poražen od Poljaka Tomaša Bednareka i Holanđanina Davida Pela rezultatom 6:1, 6:1, za samo 42 minuta igre. 

Landonio i Maldini su prethodno za prvo kolo Asprija tenis kupa dobili specijalne pozivnice organizatora, a sve u čast legende Milana, koji je 26. juna napunio 49 godina.

Maldinijev dubl-partner Stefano Landonio je svojevremeno bio 975. igrač na svetu i nije imao zapažene rezultate, ali je 2009. godine postao njegov teniski učitelj, kada se sjajni fudbaler penzionisao.

Paolo Maldini je u karijeri sedam puta bio šampion sa Milanom, osvojio je i jedan Kup Italije, pet Superkupova Italije, pet puta je podizao trofej Kupa/Lige šampiona, a u svojoj riznici ima i dva Interkontinentalna kupa i jedno Svetsko prvenstvo klubova.

Legendarni defanzivac je za Italiju nastupio 126 puta, dok je za Milan u periodu 1985-2009 igrao na više od 650 utakmica.