Kad Kolarov kaže: "Ne brini, biće sve u redu"

Serie A 7. nov 201720:03 > 20:25
Podeli:
Paolo Bruno, Getty Images Sport

Napadaču Sampdorije Patriku Šiku je letos zbog problema sa srcem blokiran transfer u Juventus. Talentovanom Čehu je prelazak u Torino propao zbog miokarditisa, a na kraju je pozajmljen Romi. Tamo mu je podršku pružio srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov.

Šik je posle dobre sezone u Sampdoriji odbio da produži ugovor sa Đenovljanima jer je očekivao odlazak.

„Imao sam više ponuda. Odlučio sam se za Juventus jer sam dobio poziv od potpredsednika Pavela Nedveda i bio sam veoma uzbuđen. Kada je transfer propao, razbesneo sam se i nije mi bilo ni do čega. Međutim, pri dolasku u Rim, Kolarov mi je rekao da nemam razloga za brigu i da će sve biti u redu ako ostanem smiren i vredno treniram. Bio je u pravu, uslovi ovde su gotovo savršeni“, rekao je Šik.

https://twitter.com/ASRomaApp/status/928040467727572992

Češki napadač je prošle sezone postigao 11 golova u 32 ligaška nastupa za Sampdoriju. Rimljani su njegovu pozajmicu platili 5 miliona evra, uz opciju otkupa ugovora. Ipak, Šik veruje da će jednog dana zaigrati za veći klub.

„Novac shvatam kao motivaciju i nadam se da ću jednog dana otići negde gde ću biti još plaćeniji. Ne postoji mnogo većih klubova od Rome, ali recimo da su to Real, Barselona i Mančester junajted“, rekao je Šik.

Aitor Alcalde, Getty Images Sport

Roma se posle 11 odigranih utakmica nalazi na petom mestu sa devet pobeda i dva poraza. Dobrim rezultatima Vučice u Seriji A doprineo je i Aleksandar Kolarov sa dva postignuta gola.

P.G.