Montela: Nisam očekivao otkaz, krenuo sam na trening

Serie A 28. nov 201712:51 > 13:17
Podeli:
Getty Images/ Marco Luzzani

Bivši trener Milana Vinćenco Montela je izjavio da uopšte nije očekivao otkaz, kao i da je veoma iznenađen tajmingom i načinom na koji je to učinjeno.

Montela je otpušten u ponedeljak prepodne, a na njegovo mesto je odmah postavljen legendarni Đenaro Gatuzo.

„Bio sam miran i nisam očekivao tako nešto, kunem se. Krenuo sam na trening, a dan je bio kao i svaki drugi. Najviše me je iznenadio tajming. Bilo je drugih trenutaka kada je tako nešto bilo verovatnije. Kada sam stigao u Milanelo pozdravio me je generalni sekretar Đuzepe Manđirano, sa kojim sam krenuo kod sportskog direktora. Tada mi je Masimilijano Mirabeli rekao da su tokom noći doneli odluku“, rekao je Montela

„Vremenska zona je odradila svoje. Mislim da je ovo bila odluka vlasnika, a ne direktora. Igrači su me srdačno ispratili. Ne volim oproštaje i mislim da je to bilo loše, ali su svi zaista bili emotivni. Očekivanja su bila prevelika. Od 64 utakmice na klupi Mlana dobili smo 33, oko 50 procenata računajući ligu i Kup. Pamtiću i osvajanje Superkupa Italije, plasman u Ligu Evrope i prvo mesto grupnoj fazi“, dodao je Montela. 

Kineski konzorcijum, koji u vlasništvu drži Milan, ipak nije želeo da i dalje pruža šansu italijanskom stručnjaku, pogotovo jer je tokom leta u pojačanja uloženo više od 200 miliona evra. 

„Ako rezultata nema prvi na udaru će biti trener. Uvek sam imao podršku i nikada se nisam sukobio ni sa direktorom Mirabelijem, ni sa igračima. Radio sam dobro, a već kada je moralo da dođe do otkaza bolje što je bilo ovako – u dobroj veri i čiste savesti. Ako smo izgubili nekoliko utakmica protiv velikih timova to ne znači da je utakmica loše vođena. Potrebno je vreme da se dođe na njihov nivo. Prošle godine Juventus je imao 28 bodova više, Roma 24, a Napoli 23“, zaključio je Montela i pružio punu podršku novom trenera rosonera Đenaru Gatuzu, za koga je rekao da je njegov prijatelj i da imaju sjajan drugarski odnos.