Dosudio crveni Imobileu, navijači Lacija ga tuže

Serie A 21. dec 20179:31 > 9:34
Podeli:
Paolo Bruno/Getty Images

Grupa navijača Lacija odlučila je da tuži sudiju i asistenta za pregled video snimka zbog poraza od Torina u 16. kolu Serije A rezultatom 3:1.

Predstavnici advokatske firme „Studio Previti“, koji zastupaju grupu navijača, otkrili su da su poslali predlog za postizanje prijateljskog sporazuma, što je prvi korak pred izlazak pred sud, sudiji Pjero Đakomeliju i Marku di Belu.

Rimljani su na svom terenu poraženi posle niza kontroverznih odluka sudije, uključujući i isključenje napadača Ćira Imobilea.

Situacija se rasplamsala kada je Đakomeli pokazao da se igra nastavi uprkos tome što je fudbaler Torina Jago Falke jasno igrao rukom u kaznenom prostoru. Besni Imbobile je potom glavom udario defanzivca protivničkog tima Nikolasa Burdisa, a crveni karton mu je pokazan pošto se sudija konsultovao sa video asistentom. Međutim, Đakomeli nije upotrebio VAR kada je Falke igrao rukom.

Niz kontroverznih odluka razljutio je sve u Laciju, od trenera Simonea Inzagija do predsednika Klaudija Lotita, a očekivano se sve prenelo na navijače.

Prema tvrdnjama advokatske firme, optužbe protiv dvojice zvaničnika se tiču ozbiljne profesionalne odgovornosti jer nisu videli i sankcionisali igranje rukom Jaga Falkiea.

Zbog takvog kršenja odgovornosti, verujemo da svaki navijač zaslužuje kompenzanciju jer je lišen svog prava da proživi svoju sportsku strast“, ističe se u saopštenju.

VAR je ove sezone uveden u Seriji A, a može da se koristi samo u četiri situacije – posle postignutog gola, situacije oko mogućeg penala, direktnog crvenog kartona ili da bi se ustanovilo da li je pravi igrač kažnjen zbog prekršaja.