"Iguain je pokazao nepoštovanje, a bio je prijatelj"

Serie A 22. dec 201712:55 > 13:18
Podeli:
Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Napadač Napolija Lorenco Insinje je izjavio da je imao "razgovor" sa bivšim saigračem Gonzalom Iguainom, posle meča protiv Juventusa, na kome je Argentinac nakon pogotka slavio, što je za italijanskog ofanzivca gest nepoštovanja.

Gonzalo Iguain je postigao jedini gol na meču na stadionu „San Paolo“ 1. decembra, posle čega je proslavio pogodak, što nije činio u ranijim prilikama protiv svog bivšeg kluba. 

„Razmenio sam nekoliko reči sa njim na lokalnom dijalektu, ali razumeo me je. Bio sam uznemiren. Iguain je bio sa nama tri godine, nemam šta da dodam, bio je to njegov izbor. Kada je postigao gol protiv nas u Torinu nije slavio, a nije ni prvi put kada je zatresao mrežu u Napulju. Ove godine je to učinio. Trebalo je da zadrži minimum poštovanja za nas, njegove bivše saigrače. On kaže da je i dalje naš prijatelj, čak šalje poruke veče pre meča. Zatim dođe i slavi gol nama u lice. To je nepoštovanje“, rekao je rezignirani Lorenco Insinje

Ofanzivac Napolija je osim primedbe na ponašanje Gonzala Iguaina, zatražio i da se nadležni organi pozabave navijačima, koji sve češće pozivaju u pesmi na erupciju vulkana Vezuva i uništenje Napulja.

Ranije su klubovi i navijači redovno bili kažnjavani zbog ovakvih izgreda, ali ove sezone nema reakcije.

„Nije na nama fudbalerima da nađemo rešenje. To treba da rade institucije. Liga i italijanski FS bi trebalo da preuzmu korake, jer je takva diskriminacija ravna rasizmu. Pesma ‘Vezuve speri ih svojom vatrom’ zaista treba da prestane“, dodao je Insinje.