Di Frančesko: Igraće Šik i još desetorica

Serie A 29. dec. 201721:45 > 21:46
Podeli:
Gabriele Maltinti/Getty Images

Trener Rome Euzebio di Frančesko najavio je zanimljivu postavu za subotnji meč sa Sasuolom, pošto je naglasio da će se na terenu sigurno naći Patrik Šik, koji je imao veliki promašaj protiv Juventusa.

U prethodnom kolu Serije A, ‚Vučica‘ je poražena od branioca titule rezultatom 1:0, a malo je falilo da osvoji bod, tačnije, to bi se desilo da je Šik iskoristio sjajnu šansu koju je imao Šik u nadoknadi vremena. Češki fudbaler je sjajno prevario odbranu ‚Stare dame‘, ali je loptu poslao pravo u golmana Juventusa Vojčeka Ščensnog.

Šik će definitivno biti starter. Igraće Šik i još desetorica. Može da se desi da promašite takvu šansu u 94. minutu utakmice takve važnosti. Teško je, ali mora da ima snagu da to prevaziđe. Trenutno je igrač u kojeg najviše verujem, on je od velike vrednosti klubu i odličan je igrač“, istakao je Di Frančesko.

Šik je u Romu stigao između dve sezone iz Sampdorije, ali od tada je imao velike uspene i padove. Zbog povrede nije igrao skoro dva meseca, a nije uspeo da zatrese mrežu protivnika na šest mečeva od povratka.

Mora da napreduje, a dug put je pred njim. Radili smo mnogo na psihološkoj strani da bi zaboravio grešku protiv Juventusa što pre“, naglasio je Di Frančesko.

Duel između Rome i Sasuola igra se u subotu od 15 časova, a pred taj susret ‚Vučica‘ drži četvrto mesto na tabeli sa 38 bodova, sedam manje od vodećeg Napolija.