Ako se ne plasira u Seriju A tužiće FS Italije!

Serie A 13. mar 201818:25 > 18:29
Podeli:
Tullio M. Puglia, Getty Images

Predsednik Palerma Maurisio Zamparini zapretio je da će tužiti Fudbalsku federaciju Italije ukoliko njegova ekipa na kraju sezone ne obezbedi plasman u Seriju A.

Razlog za ovakvu odluku prvog čoveka kluba sa Sicilije je nemogućnost da zadrži igrače u važnim utakmicama Serije B tokom reprezentativnih akcija. Zamparini smatra da niko nije stao uz njegov klub u pokušaju da zadrži nekolicinu fudbalera.

Reprezentativne obaveze, između ostalih imaće makedonski igrači Ilija Nestorovski i Aleksandar Trajkovski, koji će dres sa nacionalnim grbom obući u pritaljeskim duelima sa Finskom i Azerbejdžanom.

Tullio M. Puglia, Getty Images Sport

 b

Ako se ne plasiramo u Seriju A tražiću od federacije naknadu. Pre nedelju dana angažovali smo pravnike. Nije normalno da ekipi koja se bori za povratak u najjaču ligu tek tako oduzmete igrače zbog reprezentativnih obaveza. Kada ste videli takve vrednosti u sportu, da nekome uzmete pola ekipe da bi igrali nekakve prijateljske mečeve. U ovom trenutku stojimo mnogo loše, samo još nedostaje da ostanemo bez poljskih internacionalaca. Paradoklasno je da naš savez ne reaguje,“ rekao je Zamparini.

Jedan od najkontroverznijih ljudi u italijanskom fudbalu poslao je zahtev FS Makedonije da Nestorovskog i Trajkovskog oslobode učešća u predstojećim mečevi, ali je iz Skoplja dobio negativan odgovor uz objašnjenje da su ekipi potrebni zbog uigravanja za Ligu Nacija.

Palermo je treći na tabeli sa 50 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Empolija i tri od Frosinonea.