Stijepović za SK: Ako se po jutru dan poznaje…

Serie A 16. jul 201817:51 > 17:57
Podeli:
Privatna arhiva

Fudbaleri Sampdorije počeli su pripreme za narednu sezonu. Posle odličnih partija u dresu mladog tima iz Đenove, seniorskom pogonu je priključen i mladi reprezentativac Crne Gore Ognjen Stijepović.

Mark Dadswell, Getty Images

Momak koji je u Sampdoriju stigao iz Mladosti ima samo 19 godina, ali je već u prvom kontrolnom meču pokazao da stručni štab i te kako može da računa na njega kada je naredna sezone u pitanju. Đenovljani su deklasirali Salero Novele sa 15:0, a Stijepović koji je igrao u drugom poluvremenu, postigao je četiri gola.

“Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo zaista dobra sezona. Jako kvaliteno smo radili na pripremama. Borio sam se na svakom treningu da pokažem koliko vredim i mogu, a sa momcima iz seniorskog pogona sam radio i prošle sezone. Četiri gola mi mnogo znače na polju samopouzdanja. Znam da je početak priprema, znam da svi momci žele da se izbore za mesto u timu, ali isto želim i ja”, rekao je za Sport Klub Ognjen Stijepović i nastavio:

“U ekipi vlada pozitivna hemija i atmosfera. Konkurencija je korektna i rekao bih zdrava. Mladost i velika glad za uspehom je moja prednost u odnosu na ostale igrače. Ponavljam još jednom, nastojaću da na svakom treningu, na svakom prijateljskom meču ubedim stručni štab da za mene ima mesta u Sampdoriji, da za mene ima mesta u Seriji A”.

Podsećanja radi, Ognjen Stijepović koji je standardni član reprezentacije Crne Gore, generacija U21, stigao je u Đenovu iz Mladosti iz Podgorice. Mladost je u međuvremenu promenila ime u OFK Titograd, a Stijepović bi dres mladog tima, veoma lako mogao da zameni dresom seniorskog.

Ako se po jutru dan poznaje kako reče Stijepović, tako će i biti. Posebno ako se uzme u obzir da je Stijepović i prošle sezone bio jako blizu seniorskog tima za koji je i debitovao protiv Sasuola u samoj završnici sezone.

Stijepović je prošao sve mlađe selekcije Crne Gore, trenutno je član generacija U21 koja igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ali je ostala bez šansi da se nađe na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Stijepović će kao i većina članova selekcije koju vodi selektor Mojaš Radonjić moći će da igra i u narednom ciklusu kvalifikacija. 

Zanimljiv je i podatak da je Stijepović sa samo 16 godina branio boje Mladosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Ludogereca.